Φθινοπωρινός θα είναι και σήμερα ο καιρός, με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.
Με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός στην κεντρική και νοτιοανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, την Εύβοια και το νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), για σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.
Ισχυρά φαινόμενα σε Κρήτη και Εύβοια
Στην Κρήτη, τα φαινόμενα από το απόγευμα αναμένεται κατά τόπους να είναι έντονα. Στην Εύβοια, οι βροχές και οι καταιγίδες ενδέχεται να έχουν έντονο χαρακτήρα κατά τις μεσημβρινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες στη Θράκη.
Βοριάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.
Στα ανατολικά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα αγγίξει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.
Στην Εύβοια, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική θα φτάσει τους 21 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά οι θερμοκρασίες ανά περιοχή
- Θράκη: 15°C έως 22°C
- Ανατολική Μακεδονία: 13°C έως 23°C
- Κεντρική Μακεδονία: 13°C έως 25°C
- Δυτική Μακεδονία: 8°C έως 21°C
- Ήπειρος: 9°C έως 22°C
- Θεσσαλία: 11°C έως 24°C
- Νησιά Ιονίου: 19°C έως 26°C
- Δυτική Στερεά: 13°C έως 26°C
- Δυτική Πελοπόννησος: 14°C έως 26°C
- Ανατολική Πελοπόννησος: 18°C έως 21°C
- Κυκλάδες: 18°C έως 22°C
- Ανατολική Στερεά – Εύβοια: 12°C έως 23°C
- Κρήτη: 18°C έως 21°C
- Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 17°C έως 21°C
- Δωδεκάνησα: 19°C έως 23°C
- Αττική: 16°C έως 21°C
- Θεσσαλονίκη: 13°C έως 25°C
Meteo: Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
Άκρως φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός και σήμερα Παρασκευή (2/10).
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του meteo.gr, τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, Σποράδες, Κυκλάδες Εύβοια και καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τοπικές βροχές σε Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης μετά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19 βαθμούς), 15 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 20 έως 25 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ (με ριπές στα 80-90 km/h), ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι στα βόρεια και ορεινά τμήματα την Παρασκευή στην Αττική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ (με ριπές στα 80-90 km/h).
Ηλιοφάνεια την Παρασκευή και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.