Έκτακτη ενημέρωση Πυροσβεστικής: «Περιορίστε τις μετακινήσεις, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» -Πού εστάλησαν 112 - iefimerida.gr

Έκτακτη ενημέρωση Πυροσβεστικής: «Περιορίστε τις μετακινήσεις, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» -Πού εστάλησαν 112

κακοκαιρία
INTIME NEWS / MUSALLARI BRIGGEN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έκτακτη ενημέρωση για τα επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προχώρησε σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2023, στις 17:50 η Πυροσβεστική.

Μάλιστα, προειδοποίησε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακίνησεις τους στο απολύτως απαραίτητο.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, ανέφερε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καλησπέρα σας από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία από την περασμένη Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, επηρεάζοντας τη χώρα μας με διαδοχικά κύματα. Εντονότερα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, όπου το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 115 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αριδαίας, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 36 περιπτώσεις.

Εχθές, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το οποίο επικαιροποιήθηκε σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από σήμερα το απόγευμα, έως και την Παρασκευή, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων καθώς και χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα, θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά κεντρικά και νότια και βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά της χώρας.

Γι’ αυτό το λόγο, σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των συναρμόδιων φορέων, αλλά και με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Σε συνέχεια της σύσκεψης εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Σε λίγα λεπτά θα εκδοθεί και δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Αργότερα, θα ακολουθήσει και τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, με ισχυρή σύσταση για περιορισμό, μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο το απόγευμα και στην Αττική. Γι’ αυτό το λόγο συστήνουμε περιορισμό των μετακινήσεων.

Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση που θα έχουμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα αποσταλούν και άλλα μηνύματα από το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και αύριο, για την εκ νέου αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων
  • Έχετε πάντα υπόψη, σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανένα λόγο.

Περισσότερες οδηγίες αυτοπροστασίας είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Θυμίζουμε επίσης ότι, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα επικαιροποιεί το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, ανά 12 ώρες και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα emy.gr

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Μήνυμα «112» στα Μέγαρα -Αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες της Πέμπτης

Μήνυμα «112» εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων των Μεγάρων, αναφορικά με έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, στην επείγουσα ενημέρωση αναφέρεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι) από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/1/2023. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Το μήνυμα που εστάλη από το 112 στην περιοχή των Μεγάρων

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2022 όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα δυο νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά.

Ζάκυνθος -κακοκαιρία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις λόγω έντονης βροχόπτωσης

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης στη Ζάκυνθο, με τα προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν πως η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει.

Όπως θα παρακολουθήσετε και σε βίντεο από το imerazante.gr, η συνεχιζόμενη βροχόπτωση από νωρίς το πρωί έχει ήδη προκαλέσει πλημμύρες σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, ενώ τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως ο καιρός θα αγριέψει από το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδικότερα, μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει σε Λαγανά και Αγριλιά, με συνέπεια δρόμοι να πλημμυρίσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περιοχή του Λαγανά, λίγο πριν από τη διασταύρωση για Καλαμάκι, η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία εξαιτίας του όγκου των υδάτων, ενώ, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, κατολισθήσεις έχουν συμβεί λίγο έξω από το Αργάσι και προς το Βασιλικό.

Βίντεο από το σημείο της κατολίσθησης

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, η οποία θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Τετάρτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζάκυνθος: Κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, κλειστά αναμένεται να μείνουν αύριο, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Μήνυμα 112 σε Αχαΐα, Ηλεία και στα νησιά του Ιονίου για την κακοκαιρία -Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Μήνυμα από το «112» εστάλη στους κατοίκους των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας αλλά και στα νησιά του Ιονίου πλην της Κέρκυρας, σήμερα το μεσημέρι, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, έντονη κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας τα επόμενα 24ωρα.

Στο μήνυμα που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες - θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Δείτε το tweet του 112

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήνυμα του 112 στην Λάρισα

Μήνυμα του 112 εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Λάρισας λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τετάρτης, το οποίο προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ