Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 37χρονου Παλαιστίνιου: Έρευνες για την εκπαίδευσή του στη Μαλαισία για τα εκρηκτικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 37χρονου Παλαιστίνιου: Έρευνες για την εκπαίδευσή του στη Μαλαισία για τα εκρηκτικά [εικόνες]

Η ζυγαριά του Παλαιστίνιου που βρέθηκε στο σπίτι στα Πατήσια
Η ζυγαριά του Παλαιστίνιου που βρέθηκε στο σπίτι στα Πατήσια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηλεκτρονικές συσκευές, ζυγαριά και εχειρίδιο χρήσης της, βρήκαν μεταξύ άλλων οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του 37χρονου Παλαιστίνιου που δήλωσε πως είναι μέλος της Χαμάς.

Ο 37χρονος είχε πάρει τη ζυγαριά την οποία θα χρησιμοποιούσε μαζί με άλλα υλικά που περίμενε να παραλάβει από το εξωτερικό, προκειμένου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση, πιθανόν κατά κρουαζιερόπλοιου με Ισραηλινούς που θα έφτανε την Τρίτη στην Κρήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συλληφθείς παραδέχτηκε την ανάμειξή του με την οργάνωση της Χαμάς και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι Αρχές ψάχνουν στοιχεία για την εκπαίδευση που έκανε στη Μαλαισία για τα εκρηκτικά.

Η εκπαίδευσή του στη Μαλαισία

Ο συλληφθείς φέρεται να ήρθε στην Ελλάδα στις 23 Ιουλίου του 2023, όταν και πήρε άσυλο. Στη συνέχεια, πήγε στη Γερμανία και επέστρεψε πέρσι το καλοκαίρι οπότε δούλεψε πάλι στην Κρήτη.

Η στρατολόγηση και το ταξίδι στη Μαλαισία έγινε πριν από το 2023. Ωστόσο, όπως είπε στις Αρχές, είχε ταξιδέψει στη Μαλαισία και πριν από περίπου ένα χρόνο όπου συνάντησε τον εκπαιδευτή στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και χειριστή του, με τον οποίο διατηρούσε τακτικές επικοινωνίες.

Οι αστυνομικοί δίνουν προτεραιότητα στην εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων από τα οποία εκτιμούν ότι θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία για επικοινωνίες και επαφές για την εξέλιξη της έρευνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 37χρονου Παλαιστίνιου

«Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 6 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Κρήτης, 37χρονος αλλοδαπός παλαιστινιακής καταγωγής, έπειτα από κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση HAMAS, καθώς και για λήψη εκπαίδευσης και ταξίδι για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, από τα οποία προέκυψαν ενδείξεις διασύνδεσης του 37χρονου με πρόσωπα που απασχόλησαν πρόσφατα τις Αρχές άλλης ευρωπαϊκής χώρας για υποθέσεις τρομοκρατίας. Παράλληλα, ερευνώνται στοιχεία που αφορούν εκπαίδευσή του στην κατασκευή συνθετικών εκρηκτικών υλών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο 37χρονος εργαζόταν και διέμενε σε περιοχή της Κρήτης, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε προβεί σε διαδικτυακή παραγγελία εκρηκτικών υλών. Κατά τις επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στην Κρήτη και την Αττική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων,
  • κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων,
  • αναλυτικός ζυγός ακριβείας εργαστηριακού τύπου και
  • εργαστηριακός μαγνητικός αναδευτήρας με θερμαινόμενη πλάκα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ