Την απογοήτευσή της για την απόφαση αθώωσης των δύο κατηγορούμενων ψαράδων για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη εξέφρασε η σύζυγός του, βγαίνοντας από το δκαστήριο.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κύρηξε σήμερα αθώους κατά πλειοψηφία (6-1) τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.
«Το παρακράτος στο μεγαλείο του, θα παλέψω και η αλήθεια θα φανερωθεί»
Εξερχόμενη από το δικαστήριο, η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη δήλωσε ότι ο σύζυγός της « δολοφονήθηκε, αλλά το παρακράτος αντέχει πολύ δυνατά». Μάλιστα τόνισε ότι θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι να φανερωθεί η αλήθεια.
Η χηρα Βαρλυράκη αντέδρασε έντονα στην αθωωτική απόφαση, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και η οικογένεια ζήτησε επίσημα την άσκηση έφεσης.
«Ο Σήφης Βαλυράκης δολοφονήθηκε, αλλά το παρακράτος αντέχει πολύ δυνατά. Εγώ όμως θα παλέψω κόντρα στο παρακράτος και σε όλους όσους συγκάλυψαν αυτή τη δολοφονία και τους μπροστά και τους πίσω.
Λοιπόν, εγώ συνεχίζω πολύ δυνατά με τους νομικούς μου συμβούλους. Ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας τους έκριναν ενόχους και έξι άτομα, έξι άτομα τα
οποία βεβαίως καταλαβαίνετε, αθώωσαν.
Λοιπόν, αυτό ευτυχώς έχω βήμα για να μπορέσω να το πολεμήσω. Έτσι κι αλλιώς πολεμάω έξι χρόνια. Η αλήθεια θα φανερωθεί» είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.
Ο Σήφης Βαλυράκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιανουαρίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, όταν βρέθηκε νεκρός αφού είχε βγει για ψαροντούφεκο με το σκάφος του.
Aν και αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε ατύχημα από την προπέλα του δικού του σκάφους, έπειτα από επίμονες προσπάθειες της οικογένειάς του η υπόθεση άνοιξε ξανά και ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε δύο τοπικούς ψαράδες.
Σήμερα, 8 Οκτωββρίου 2026, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα/κατά πλειοψηφία (6-1) αθώους τους δύο ψαράδες, παρά την προηγούμενη πρόταση του εισαγγελέα για την ενοχή τους.