Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει το ανήλικο παιδί που έχασε την υπόλοιπη οικογένειά του μετά το τροχαίο στη Χαλκιδική.
Η 28χρονη μητέρα και το έξι μηνών βρέφος ανασύρθηκαν νεκροί από το διαλυμένο αυτοκίνητο της οικογένειας, ενώ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Πολυγύρου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο πατέρας, 35 ετών, είναι κλινικά νεκρός.
Λίγο μετά τις 22:30 έγινε γνωστό από το νοσοκομείο ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο 35χρονος πατέρας και οδηγός του οχήματος εξέπνευσε.
Το 7χρονο παιδί της οικογένειας φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικες κακώσεις. Αρχικά, είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο Πολυγύρου μαζί με τον πατέρα του και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».
Πώς έγινε το δυστύχημα
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Νέα Μουδανιά-Νικήτη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, περίπου στις 18:30, στο ύψος της Μεταμόρφωσης.
Το αυτοκίνητο της οικογένειας από τη Μολδαβία, που παραθέριζε στην Ελλάδα, οδηγούσε ο πατέρας, όταν για άγνωστη προς το παρόν αιτία έχασε τον έλεγχό του.
Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και «καρφώθηκε» σε ένα βυτιοφόρο, με συνέπεια να σκοτωθούν ακαριαία η μητέρα και το βρέφος, ενώ ο πατέρας και το άλλο ανήλικο παιδί μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Πολυγύρου.
Στο σημείο επιχείρησαν και πυροσβέστες, οι οποίοι με τη χρήση διασωστικού εξοπλισμού ανέσυραν από το Ι.Χ. τη γυναίκα και το βρέφος.
Eντός τριών λεπτών κατέφθασε στο σημείο μια μοτοσικλέτα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ και 6-7 λεπτά αργότερα τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβαν τους τραυματίες.