Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. κατακτά τη Γαλλία -«Έχει πάρει τη θέση της στον παγκόσμιο ναό της γαστρονομίας» [εικόνες]

Η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. κατακτά τη Γαλλία / Φωτογραφία: easnaxos

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. κατακτά τη Γαλλία.

Στη Γαλλία, τη «χώρα των χιλίων τυριών» με την πλούσια γαστρονομική παράδοση, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Νάξου έχει πάρει ήδη τη θέση της στον παγκόσμιο ναό της γαστρονομίας, το διάσημο πολυκατάστημα «Galeries Lafayette» του Παρισιού.

Παράλληλα, όμως, βρίσκεται και σε γκουρμέ εστιατόρια και delicatessen της Πόλης του Φωτός, με τους, πολύ απαιτητικούς όταν πρόκειται για τυριά, Γάλλους να επιβραβεύουν με την προτίμησή τους την υπέροχη γεύση της και τη μεγάλη της ποιότητα.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. / Φωτογραφία: easnaxos

Για να αναδείξει και να προωθήσει ακόμη περισσότερο τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. αλλά και το ίδιο το νησί της Νάξου στη Γαλλία, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου προχώρησε σε μία πρωτότυπη κίνηση... Παρουσίασε τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. σε Γάλλους δημοσιογράφους, food bloggers και influencers… εν πλω στον ποταμό Σηκουάνα, πάνω σε πλοιάριο που είχε ενοικιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν.

Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. / Φωτογραφία: easnaxos

Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Καπούνης και ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης, ενώ για τη Νάξο και τις απαράμιλλες ομορφιές της μίλησε στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, Γιώργος Λατίνας, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει ακόμη περισσότερους Γάλλους τουρίστες στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, εν όψει καλοκαιριού.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος, ο Ευαγόρας Μαυρομμάτης, ο Δημήτρης Καπούνης και ο Ανδρέας Μαυρομμάτης / Φωτογραφία: easnaxos

Ο Δημήτρης Καπούνης με τον Ανδρέα Μαυρομμάτη / Φωτογραφία: easnaxos

Η παρουσίαση περιελάμβανε, επίσης, γευσιγνωσία με γκουρμέ πιάτα, με πρωταγωνιστικό υλικό το εκλεκτό ναξιώτικο τυρί, πιάτα που είχε επιμεληθεί ο βραβευμένος με ένα Αστέρι Michelin σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος από το 1981, μαζί με τα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύσιο, μυούν στα εστιατόρια που διατηρούν τους Γάλλους στην ελληνική κουζίνα, ενώ σε πολλές γευστικές τους δημιουργίες χρησιμοποιούν τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Γευσιγνωσία εν πλω στον Σηκουάνα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. / Φωτογραφία:easnaxos
Φωτογραφία: easnaxos
Φωτογραφία: easnaxos

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση έμειναν εντυπωσιασμένοι! Εξάλλου, ο Δ. Καπούνης δήλωσε: «Η Ένωσή μας επενδύει στην εξωστρέφεια. Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. ήλθε στη Γαλλία για να πάρει μία καλή θέση δίπλα στα πάμπολλα ποιοτικά γαλλικά τυριά και πιστεύω ότι, με την ποιότητά της, θα τα καταφέρει».

Από την πλευρά του, ο Ι. Βαλέρης τόνισε: «Ήλθαμε στο Παρίσι για να γιορτάσουμε τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και να της δώσουμε μια ακόμη μεγάλη ώθηση!».

Από αριστερά προς τα δεξιά: ο Ιάκωβος Βαλέρης, ο Ανδρέας Μαυρομμάτης και ο Δημήτρης Καπούνης / Φωτογραφία: easnaxos

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι την αποστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Παρίσι για την προαναφερθείσα δράση ακολούθησε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας (ΕΡΤ, Alpha, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Mega, Star, κ.ά.), οι οποίοι μετέδιδαν καθημερινά, με ζωντανές μάλιστα συνδέσεις, τον… παλμό του ταξιδιού της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία νάξος γραβιέρα Γαστρονομία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ