Γιώργος Αθανασόπουλος: Ο Έλληνας που ανακηρύχθηκε ένας από τους καλύτερους σεφ σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο - iefimerida.gr

Γιώργος Αθανασόπουλος: Ο Έλληνας που ανακηρύχθηκε ένας από τους καλύτερους σεφ σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο

Γιώργος Αθανασόπουλος, σεφ
Γιώργος Αθανασόπουλος / Φωτογραφία: Facebook @Màloma
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Έλληνας, ο Γιώργος Αθανασόπουλος, συγκαταλέγεται στους καλύτερους νέους σεφ της χρονιάς για το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τα βραβεία «Gault & Millau».

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Màloma» στην περιοχή του Σκααρμπέεκ, στις Βρυξέλλες.

«Το Màloma προέρχεται από τη λέξη malolactic. Είναι ένας όρος από την αρχαία ελληνική, που παραπέμπει στη ζύμωση που χρησιμοποιείται ειδικά για ορισμένα είδη κόκκινου κρασιού, με στόχο να τα εξευγενίσει, να τα γλυκάνει. Στο εστιατόριο κάνουμε επίσης αυτή τη ζύμωση, εξ ου και η επιλογή του ονόματος» αναφέρει ο σεφ, σύμφωνα με τη βελγική δημόσια ραδιοτηλεόραση rtbf.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: Facebook @Màloma
Φωτογραφία: Facebook @Màloma

Màloma: Το μενού αλλάζει κάθε μήνα, ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων

Όπως επισημαίνει το rtbf, το μενού αλλάζει κάθε μήνα, ανάλογα με τα διαθέσιμα εποχικά προϊόντα.

«Συνεργάζομαι απευθείας με τοπικούς παραγωγούς. Τους ρωτάω τι έχουν να μου προσφέρουν. Δεν είμαι εγώ που τους επιβάλω αυτό που χρειάζομαι, ή έναν τρόπο παραγωγής, γίνεται πραγματικά μια συζήτηση μεταξύ μας» εξηγεί ο Γιώργος Αθανασόπουλος.

Φωτογραφία: Facebook @Màloma
Φωτογραφία: Facebook @Màloma
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το 2021, «βιώνοντας το δεύτερο lockdown, έπρεπε να γίνουμε εφευρετικοί και να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε την πελατεία μας, αλλά και την ποιότητα στην κουζίνα μας, μιας και φιλοδοξούμε να είμαστε γαστρονομικό εστιατόριο. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα μενού που να είναι εύκολο στη μεταφορά, αλλά περίτεχνο ως παρουσίαση και γεύσεις. Η αποδοχή του από την πελατεία μας και τα καλά τους σχόλια μάς έφεραν στο να είμαστε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο take away».

Ο κ. Αθανασόπουλος είχε εξάρει επίσης την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «παρότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Βρυξέλλες, η αγάπη μου για την Ελλάδα είναι δεδομένη, όπως και η ανάγκη να προβάλλω τους θησαυρούς της ελληνικής γης μέσα από την κουζίνα μου. Βέβαια και χρησιμοποιώ ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρόκο Κοζάνης, ρίγανη, μαστίχα Χίου, τσάι του βουνού, γιαούρτι πρόβειο, κάποια κρασιά».

Φωτογραφία: Facebook @Màloma
Φωτογραφία: Facebook @Màloma
Φωτογραφία: Facebook @Màloma
Φωτογραφία: Facebook @Màloma
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ