Εξιτήριο έχει λάβει η πλειονότητα των εργατών γης που προβλήθηκε από φυματίωση και νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thebest.gr επικαλούμενο την Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άννα Μαστοράκου, την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ανέλαβε τη Δευτέρα τη διενέργεια τεστ στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Μυρσίνη Ηλείας.
Έχουν ήδη διενεργηθεί 100 τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα ενώ η διαδικασία συνεχίζεται καθώς στη δομή διαμένουν περίπου 235 άτομα.
«Συνεχίζεται η δράση ώστε να ολοκληρωθεί η εξέταση και σήμερα θα αναγνωστούν τα πρώτα αποτελέσματα από τη Δευτέρα, καθώς η ανάγνωση του τεστ γίνεται δύο ημέρες μετά» εξηγεί η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας.
Παράλληλα η κα Μαστοράκου αναφέρει πως τρία άτομα εμφάνισαν συμπτώματα για αυτό και δρομολογήθηκε η διαδικασία για τη διενέργεια ακτινογραφίας θώρακος στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας «και αν τεθεί διάγνωση θα λάβουν και την αντίστοιχη θεραπευτική αγωγή».
Δυτική Αχαΐα
Ως προς τη Δυτική Αχαΐα και ιχνηλατώντας τις επαφές των ατόμων που νοσηλεύτηκαν και εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διενεργήθηκαν τεστ μαντού σε 13 άτομα εκ των οποίων τα 10 βγήκαν θετικά.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ενεργό φυματίωση. Σημαίνει ότι έχουν έρθει σε επαφή με το μικρόβιο. Θα κάνουν ακτινολογικό έλεγχο και εκτίμηση» τόνισε η κα Μαστοράκου.