Τι είναι ο ερυθηματώδης λύκος που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου -Μπορεί να τη… βγάλει από τη φυλακή; - iefimerida.gr

Τι είναι ο ερυθηματώδης λύκος που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου -Μπορεί να τη… βγάλει από τη φυλακή;

Η Ρούλα Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάσταση της υγείας της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν φαίνεται να είναι και η καλύτερη, κάτι που δεν αποκλείεται να φέρει την αποφυλάκισή της.

Λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή της στο δικαστήριο με μπαστούνι, η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζεται να περάσει από ΚΕΠΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί το ποσοστό αναπηρίας που έχει λόγω του ερυθηματώδους λύκου που την ταλαιπωρεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, οι γιατροί της αναφέρουν πως λόγω του αυτοάνοσου, η Ρούλα Πισπιρίγκου υποφέρει από φρικτούς πόνους και δυσκολεύεται να κινηθεί.

«Η εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικαστήριο με το μπαστούνι αποδεικνύει ότι τα προβλήματα υγείας της είναι υπαρκτά και σοβαρά. Το αυτοάνοσο την έχει οδηγήσει σε ακινησία, έχει πρόβλημα στην ισορροπία και τη σταθερότητα. Πέρασε Ειδική Υγειονομική Επιτροπή εντός του καταστήματος κράτησης και της χορήγησε μπαστούνι για τη μετακίνησή της. Έχει υποβληθεί αίτημα να περάσει ΚΕΠΑ για να διαπιστωθεί το ποσοστό αναπηρίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η δικηγόρος της, Βάσω Πανταζή, στον ΑΝΤ1.

Τι είναι το αυτοάνοσο που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ) είναι μια χρόνια, αυτοάνοση νόσος, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται λανθασμένα στους δικούς του ιστούς και όργανα, προκαλώντας φλεγμονή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να επηρεάσει πολλά μέρη του σώματος, όπως το δέρμα, τις αρθρώσεις, τα νεφρά, τον εγκέφαλο, την καρδιά και τους πνεύμονες, και χαρακτηρίζεται από περιόδους έξαρσης και ύφεσης.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί κάποιος να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να εξεταστεί από το ΚΕΠΑ, πιστεύοντας πως η αναπηρία της είναι σε τέτοιο ποσοστό που θα της επιτρέψει την αποφυλάκιση.

Εάν η αναπηρία της ξεπερνά το 70%, ο νόμος θα επιτρέψει την αποφυλάκισή της από το κέντρο κράτησης και η καταδικασμένη για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της είτε θα μεταβεί σε κάποιον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την περίπτωσή της, είτε θα επιστρέψει στο σπίτι της, έχοντας «βραχιολάκι».

«Υπάρχουν ημέρες που δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι της. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της Επιτροπής, για να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Αν το κρίνει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, να μη συνεχίσει την κράτηση εντός της φυλακής αλλά σε κάποιο άλλο, ειδικά διαμορφωμένο μέρος, ώστε να πάρει την κατάλληλη θεραπεία. Υπάρχει σκέψη για κατ’ οίκον έκτιση, θα δούμε αν προβλέπεται για τη δική της περίπτωση. Υποφέρει για τον θάνατο των παιδιών της και θέλει να αποδείξει πως δεν ευθύνεται για τον θάνατο των παιδιών της», είπε η δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ