Ελληνικό: Η εντυπωσιακή Marina Galleria με την κυματιστή στέγη-κομψοτέχνημα -Πώς θα είναι [εικόνες, βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Ελληνικό: Η εντυπωσιακή Marina Galleria με την κυματιστή στέγη-κομψοτέχνημα -Πώς θα είναι [εικόνες, βίντεο]

Ψηφιακή απεικόνιση της Marina Galleria στο Ελληνικό
Ψηφιακή απεικόνιση της Marina Galleria στο Ελληνικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δεύτερη παρουσίαση για τα έργα στο Ελληνικό προχώρησε η Lamda Development και πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Marina Galleria, ένας νέας γενιάς προορισμός δίπλα στη θάλασσα.

Στόχος της Marina Galleria είναι να προσφέρει στους επισκέπτες μία πολύπλευρη και υψηλής αισθητικής εμπειρία αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την παρουσίαση της Lamda Development, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης πενταετίας και θα αποτελέσει ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης, προσελκύοντας Ελληνες αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, με στόχο να τους προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Τα 6 σημεία αναφοράς της Marina Galleria

Η Lamda Development θέλει με τη Marina Galleria να ωθήσει σε ένα άλμα στο μέλλον για τις αγορές, τη γαστρονομία, την ψυχαγωγία δίπλα στη θάλασσα.

Τα έξι βασικά στοιχεία της Marina Galleria που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι:

 1. Υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονικός σχεδιασμός.
 2. 22.000 τ.μ. με εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.
 3. Εμπορικά σήματα και κορυφαίοι οίκοι μόδας, ορισμένοι εκ των οποίων για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και αναγνωρισμένοι Ελληνες σχεδιαστές.
 4. Βραβευμένα εστιατόρια Ελλήνων και ξένων chef, με μοναδική θέα στη θάλασσα.
 5. Υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, εφαρμογές augmented και virtual reality, δυνατότητες για εξατομικευμένες προτάσεις αγορών.
 6. Πληθώρα εκδηλώσεων, μουσικές παραστάσεις, επιδείξεις, συναυλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα και εκθέσεις.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενα από τα τοπόσημα του Ελληνικού

Σχεδιασμένη από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates, το οποίο υπογράφει εντυπωσιακά έργα παγκοσμίως, η Marina Galleria θα είναι ένα από τα τοπόσημα του Ελληνικού, ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς στη νέα μαρίνα του Άγιου Κοσμά και πόλος έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

«Ο Κυματισμός» («The Ripple») είναι το κεντρικό στοιχείο του οράματος του Kengo Kuma. Ο διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτονας, εμπνευσμένος από τον κυματισμό της ελληνικής θάλασσας και τα ιστία που την κατακλύζουν, έχει δημιουργήσει ένα πραγματικό, αρχιτεκτονικό ορόσημο σε αυτή την εκπληκτική ακτογραμμή.

Marina Galleria: Ενας προορισμός νέας γενιάς

Οπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, Μελίνα Παΐζη, «χάρη στην προνομιακή της τοποθεσία, την υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονική της και τη σχέση της με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και την πολύπλευρη εμπειρία που θα προσφέρει στους επισκέπτες της, η Marina Galleria θα αποτελέσει έναν προορισμό νέας γενιάς, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα».

«Για τον σχεδιασμό της Marina Galleria είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε στοιχεία και υλικά του ελληνικού τοπίου, ακολουθώντας μία σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού. Έτσι, γεννήθηκε μία νέα τυπολογία: ένας υπερσύγχρονος εμπορικός προορισμός, ανοιχτός προς τη θάλασσα, τον ήλιο και το ελληνικό τοπίο», σημείωσε ο Άρης Καφαντάρης, Διευθυντής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Marina Galleria είναι ένα εμβληματικό έργο που έρχεται να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, αλλά και να αποτελέσει έναν προορισμό νέας γενιάς, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Μία νέα πύλη εισόδου στην πόλη από τη θάλασσα

Η Marina Galleria θα είναι ένα έργο που θα αναδείξει την αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως. Τα στοιχεία που καθιστούν τόσο μοναδική τη Marina Galleria, τα παρουσίασε η Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, Μελίνα Παΐζη.

H Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, κυρία Μελίνα Παΐζη
H Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, κυρία Μελίνα Παΐζη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Η μαγευτική και προνομιακή της τοποθεσία
 • Η υψηλή αρχιτεκτονική
 • Θα είναι ένα τοπόσημο απαράμιλλης αισθητικής
 • Η σχεδίασή της ενσωματώνεται αρμονικά στο περιβάλλον και αναδεικνύει την ομορφιά του τοπίου
 • Με λιτές γραμμές και μία κυματιστή στέγη, εμπνευσμένη από τα πανιά των σκαφών που ανεμίζουν στις ελληνικές θάλασσες
Η κυματιστή στέγη εμπνευσμένη από τα πανιά των σκαφών που ανεμίζουν στις ελληνικές θάλασσες
Η κυματιστή στέγη, εμπνευσμένη από τα πανιά των σκαφών που ανεμίζουν στις ελληνικές θάλασσες

Η απόλυτη σύνδεση με το υδάτινο στοιχείο

Ενα ακόμα στοιχείο που καθιστά τη Marina Galleria μοναδική είναι η σχέση της με το υδάτινο στοιχείο. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο έρχεται σε άμεση επαφή με τη θάλασσα, ενώ από τις βεράντες του 2ου επιπέδου απολαμβάνει κανείς μία μαγευτική θέα.

Πολύ σημαντικό είναι πως η Marina Galleria προσφέρει μία πολύπλευρη εμπειρία στους επισκέπτες της. Μία εμπειρία που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις. Χώροι που όχι μόνο μπορούν να απολαύσουν τις αγορές τους, αλλά συγχρόνως να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν, να βρουν πληθώρα επιλογών και υπηρεσιών μέσα από τεχνολογίες που τους προσφέρουν πλέον προσωποποιημένη εξυπηρέτηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υψηλή αισθητική με augmented και virtual reality δυνατότητες

Οι επισκέπτες θα μπαίνουν σε ένα χώρο επόμενης γενιάς, αλλά συγχρόνως υψηλής αισθητικής με augmented και virtual reality δυνατότητες όπως διαδραστικές βιτρίνες, έξυπνους καθρέπτες και δοκιμαστήρια και εξατομικευμένες προτάσεις αγορών.

Στην Marina Galleria κορυφαίοι οίκοι μόδας αποκτούν για πρώτη φορά το δικό τους χώρο στην Ελλάδα και φυσικά αναγνωρισμένοι Ελληνες σχεδιαστές που έχουν εδραιωθεί εντός και εκτός συνόρων.

Γαστρονομικά ταξίδια στη Marina Galleria

Στη Marina Galleria βραβευμένα εστιατόρια Ελλήνων και ξένων chef θα φιλοξενηθούν κυρίως στις βεράντες του 12ου ορόφου με θέα στο ηλιοβασίλεμα, κάνοντας τη Marina Galleria το απόλυτο σημείο αναφοράς στη γαστρονομία. Με πληθώρα εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων μουσικές παραστάσεις, επιδείξεις, συναυλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και εκθέσεις η Marina Galleria είναι ένας χώρος με ζωή όλες τις ώρες της ημέρας και κάθε στιγμή του χρόνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eνα πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης

H Marina Galleria είναι ένα πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή αυτονομία και ο φιλικός προς το περιβάλλον χαρακτήρας της, με το πράσινο να κυριαρχεί σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Γεννήθηκε μία νέα τυπολογία

«Για τον σχεδιασμό της Marina Galleria (www.theellinikonmarinagalleria.com) είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε στοιχεία και υλικά του ελληνικού τοπίου, ακολουθώντας μία σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού. Έτσι, γεννήθηκε μία νέα τυπολογία: ένας υπερσύγχρονος εμπορικός προορισμός, ανοιχτός προς τη θάλασσα, τον ήλιο και το ελληνικό τοπίο», σημείωσε ο Άρης Καφαντάρης, Διευθυντής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσίαση του παράκτιου μετώπου στο Ελληνικό και της Marina Galleria

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ