Ελληνικό: Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας -Ποια είναι τα πρώτα 9 έργα - iefimerida.gr

Ελληνικό: Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας -Ποια είναι τα πρώτα 9 έργα

Ψηφιακή απεικόνιση του Ελληνικού, μετά την ολοκλήρωση των έργων
Ψηφιακή απεικόνιση του Ελληνικού, μετά την ολοκλήρωση των έργων / Φωτογραφία: Lamda Development
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αντίστροφη μέτρηση της έναρξης των εργασιών για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το έργο στο Ελληνικό έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς την Παρασκευή 25 Ιουνίου θα καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο η πρώτη δόση του τμήματος 300 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή 347 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περιπάτου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους.

Σε αυτή την προσπάθεια η Lamda Development θα πρωτοστατήσει, όπως τονίσθηκε πρόσφατα, καθώς το Ελληνικό, είναι ένα έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα 9 πρώτα έργα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Lamda Development τα έργα που θα ξεκινήσουν είναι:

  1. Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου έκτασης 2.000.000 τμ.
  2. Αθλητικές εγκαταστάσεις
  3. Το παράκτιο μέτωπο.
  4. Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
  5. Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
  6. Μια Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά,
  7. Δύο Ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη
  8. Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.)
  9. Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.
Ψηφιακή απεικόνιση του Ελληνικού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών
Ψηφιακή απεικόνιση του Ελληνικού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών / Φωτογραφία: Lamda Development
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το… καλημέρα 10.000 θέσεις εργασίας -Στις 70.000 με την ολοκλήρωση

Η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση στο Ελληνικό συνδέεται με την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς με το… καλημέρα δημιουργούνται 10.000 θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται πως το έργο τρέχει εδώ και καιρό, καθώς είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες οι μήνες πρόδρομες εργασίες.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Lamda Development ενώ κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 30.000.
Ωστόσο το σημαντικότερο είναι πως με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας από μεγάλο φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που θα λειτουργούν στο Ελληνικό.

Το Μητροπολιτικό πάρκο θα έχει έκταση 2.000.000 τμ.
Το Μητροπολιτικό πάρκο θα έχει έκταση 2.000.000 τμ./ Φωτογραφία: Lamda Development

Γεωργιάδης: Το Ελληνικό έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη -Ενα έργο 8 δισ. ευρώ

Μέσα στην εβδομάδα, θα έχουμε την έναρξη του μεγαλύτερου ιδιωτικού και δημοσίου έργου που έχει γίνει στην Ελλάδα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Άδωνης Γεωργιάδης αναφερόμενος στην μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development και την υπογραφή για την γραμμή 4 του Μετρό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Μιλώντας από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν, όπως είπε, τη ζωή των Ελλήνων, δημιουργώντας άμεσα 10.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

 / Φωτογραφία: Lamda Development
/ Φωτογραφία: Lamda Development

«Χρειαστήκαμε είκοσι χρόνια για να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε αυτό τον υπέροχο τόπο. Εμείς, δύο χρόνια τώρα δεν υπήρξε μέρα που δεν ασχοληθήκαμε με αυτό. Τόσο πολύπλοκο και δύσκολο έργο ήταν” και πρόσθεσε “πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να κάνουμε τα έργα πιο γρήγορα και τη ζωή μας πιο απλή», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης για το έργο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που θα γίνει εδώ θα είναι εξαιρετικό»,  τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Όσον αφορά τι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν ο υπ. Ανάπτυξης τόνισε ότι άμεσα θα δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας ενώ στο διάστημα των οκτώ ετών που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί το έργο θα «φτιαχτούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας σε ένα έργο 8 δισ. ευρώ».

Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο
Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο / Φωτογραφία: Lamda Development
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας, μεταξύ άλλων, για την επίδραση που θα έχει το Ελληνικό στους κατοίκους της περιοχής ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «Το Ελληνικό έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Galleria θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά
Galleria θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά / Φωτογραφία: Lamda Development
Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ.
Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. / Φωτογραφία: Lamda Development
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ