Η Ελλάδα ανοίγει πανιά για τους τουρίστες -Οι 5 «ζώνες άμυνας» για ασφαλή επανεκκίνηση - iefimerida.gr

Η Ελλάδα ανοίγει πανιά για τους τουρίστες -Οι 5 «ζώνες άμυνας» για ασφαλή επανεκκίνηση

Η Πορτάρα στη Νάξο με φόντο την πόλη
Η Πορτάρα στη Νάξο με φόντο την πόλη / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ελληνικός Τουρισμός 2021: Ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια». Το μότο του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο θα υποδεχθούμε φέτος τους τουρίστες, δίνει το ακριβές περίγραμμα των προθέσεων της κυβέρνησης: Ανοιγμα μεν, με προτεραιότητα την ασφάλεια, δε.

Το νέο αφήγημα του ελληνικού τουρισμού για τη νέα τουριστική περίοδο παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, στην εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα στο Cape Sounio, με αφορμή την εκκίνηση του τουρισμού αύριο, Παρασκευή 14 Μαΐου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει πανιά με ασφάλεια, με στόχο την επιστροφή του στην ελευθερία και την κανονικότητα. «Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με τη φιλοξενία και την ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι το 2020 ο ελληνικός τουρισμός κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. «Ανοίξαμε με αυστηρές διαδικασίες και υποδεχθήκαμε τους επισκέπτες της χώρας μας με ασφάλεια».

Ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης με φόντο το Σούνιο / Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc
Ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης με φόντο το Σούνιο / Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc

Εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα υποδεχτεί τους επισκέπτες της, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι η Ελλάδα υψώνει τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί εκτενώς, ενώ βελτιώνονται σε επιμέρους λεπτομέρειες διαρκώς.

Σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα, αυτό απαιτεί:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • α. Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν από την αναχώρηση
  • β. Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • γ. PCR test έως και 72 ώρες πριν
  • δ. Πιστοποιητικό ανάρρωσης
  • ε. Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

Την ίδια στιγμή λειτουργεί το Σύστημα Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test. Παράλληλα, υπάρχει πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας στη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020. Στο μεταξύ, θα εφαρμοστούν φέτος νέα πρωτόκολλα δραστηριοτήτων στον τουρισμό. Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι εμβολιασμοί στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων.

Ο Χάρης Θεοχάρης και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου / Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Χάρης Θεοχάρης και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου / Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«All you want is Greece»: Τα εντυπωσιακά βίντεο της καμπάνιας του ΕΟΤ

«Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις της νέας περιόδου με ένα πρωτόγνωρο επικοινωνιακό σχέδιο», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, παρουσιάζοντας τα 5 βίντεο προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, με κεντρικό μότο «All you want is Greece».

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, παρουσιάζει την καμπάνια για το 2021 Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, παρουσιάζει την καμπάνια για το 2021
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος ο ΕΟΤ για πρώτη φορά, όπως εξήγησε ο κ. Φραγκάκης, πραγματοποιεί συνδιαφήμιση με 18 αεροπορικές εταιρείες αλλά και 76 Tour Operators, συνολικού προϋπολογισμού 10,6 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή ο ΕΟΤ θα τρέξει, μεταξύ άλλων, έξυπνες ψηφιακές καμπάνιες, συνολικού προϋπολογισμού 12,3 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ο κ. Φραγκάκης ανακοίνωσε ότι σήμερα είναι στον αέρα σε δοκιμαστική φάση η νέα διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ το γνωστό Visit Greece, όπου τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ξεχωριστή του παρουσίαση.

Η καμπάνια του ΕΟΤ για τον τουρισμό

Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο που δημιουργήθηκαν από τον ΕΟΤ για την τουριστική σεζόν:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταίο κομμάτι στην «ελευθερία» το πρόγραμμα εμβολιασμού

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, με αποκορύφωμα τη «Γαλάζια Ελευθερία».

«Όλα μας τα νησιά θα είναι πλήρως θωρακισμένα. Το 1/3 είναι ήδη ολοκληρωμένα και το τελευταίο μέρος των νησιών θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου», είπε.

Αναγνωρίζεται η επιτυχία, και η προτίμηση ως προς τη χώρα μας είναι μεγάλη, είπε ο κ. Θεοχάρης. «Η χώρα μας ήδη έχει ανάκαμψη γύρω στο 33% σε σχέση με το 2019, όταν η Ευρώπη είναι γύρω στο 20%. Άμεση χειροπιαστή απόδειξη του ενδιαφέροντος αποτελούν οι συμφωνίες διεύρυνσης της συνεργασίας μας με τους μεγάλους tour operator, καθώς και η αύξηση πτήσεων, με πιο συχνά και πυκνά δρομολόγια από περισσότερα αεροδρόμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Χάρης Θεοχάρης / Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Χάρης Θεοχάρης / Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Επίσης, ο κ. Θεοχάρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη βράβευση της Ελλάδας από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού, το WTTC, ως πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουριστικού κλάδου το 2020.

«Η διάκριση αυτή επιβραβεύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλαμε πέρυσι, όλοι μαζί, κάθε εργαζόμενος και κάθε επιχειρηματίας του κλάδου, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα», δήλωσε. «Ο στόχος και το υπέρτατο καθήκον μας ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον ελληνικό τουρισμό, μέσα στη χειρότερη κρίση που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα προβάλλεται παγκοσμίως σαν υπόδειγμα διαχείρισης του Covid 19 σε σχέση με τον ασφαλή τουρισμό, ανέφερε ο υπουργός.

Τονίζεται ότι σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων, με βάση τα οποία αυτές θα λειτουργήσουν την εφετινή τουριστική χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσιάζει τους κανόνες ανοίγματος του Τουρισμού Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσιάζει τους κανόνες ανοίγματος του Τουρισμού
Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τέλος, απαντώντας ο υπουργός σε ερωτήσεις για την τρέχουσα τουριστική επικαιρότητα, ο σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το ρωσικό εμβόλιο στην Ελλάδα και το ψηφιακό πιστοποιητικό.

Για την αγορά της Αγγλίας, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα μπει στον πράσινο χάρτη για τους ταξιδιώτες της Μεγάλης Βρετανίας. Μάλιστα, το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, με συγκεκριμένες δράσεις.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Θεοχάρης, εστιάζοντας στον εσωτερικό τουρισμό στάθηκε και στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», που, όπως είπε, ήδη έχει ξεκινήσει και στέλνονται κουπόνια σε δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν σύντομα νέες ανακοινώσεις για το μέτωπο αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τους ποσοτικούς στόχους της εφετινής περιόδου, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι θα είναι ευχαριστημένος όχι με τα νούμερα που θα πετύχει η Ελλάδα, αλλά με τη διατήρηση της ποιότητας σε όλα τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση, εκτίμησε ότι η χρονιά μπορεί να είναι και σημαντικά καλύτερη από πέρυσι.

Βίντεο: Δείτε τις ανακοινώσεις Θεοχάρη για τον τουρισμό

Βίντεο με τις ανακοινώσεις Θεοχάρη για τον τουρισμό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ