«Ανοίγουμε πανιά»: Πώς θα έρθουν φέτος οι τουρίστες -Θεοχάρης: «Πρωτόγνωρο το ενδιαφέρον για την Ελλάδα» | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

«Ανοίγουμε πανιά»: Πώς θα έρθουν φέτος οι τουρίστες -Θεοχάρης: «Πρωτόγνωρο το ενδιαφέρον για την Ελλάδα»

Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσιάζει τους κανόνες ανοίγματος του Τουρισμού
Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσιάζει τους κανόνες ανοίγματος του Τουρισμού / Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σταθερά την ασφάλεια ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα από το Σάββατο 15 Μαΐου, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού» παρουσίασε ο υπουργός, αναφερόμενος σε όλες τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας προκειμένου να διατηρηθεί η ζήτηση για τη χώρα μας ως τουριστικού προορισμού. Παράλληλα, σήμερα παρουσιάστηκε και η εφετινή καμπάνια του ΕΟΤ από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, από το Σούνιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τις ανακοινώσεις Θεοχάρη για τον τουρισμό

Με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα οι ανακοινώσεις Θεοχάρη

«Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα ως έναν τόπο ταυτόσημο με τη φιλοξενία και την ασφάλεια», είπε ο υπουργός Τουρισμού με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

«Τιμάμε τη διαχρονικότητα της Ελλάδας και ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες όλων. Ανοίξαμε με αυστηρές διαδικασίες και υποδεχτήκαμε τους επισκέπτες με ασφάλεια. Γι’ αυτό η χώρα μας βραβεύτηκε ως πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουρισμού για το 2020», είπε.

«Ο στόχος και το υπέρτατο καθήκον που είχαμε μπροστά μας πέρυσι ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον ελληνικό τουρισμό μέσα στη χειρότερη κρίση που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί» είπε ο κ. Θεοχάρης, τονίζοντας πως η Ελλάδα προβάλλεται σαν υπόδειγμα διαχείρισης της πανδημίας, σε σχέση και με τον τουρισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Χάρης Θεοχάρης και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου -Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Χάρης Θεοχάρης και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου -Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στοίχημα για τον τουρισμό η ασφάλεια

«Στην Ελλάδα έχουμε σχέδιο και ξέρουμε να το υλοποιούμε. Μεγάλο μας στοίχημα δεν είναι να αναδεικνύουμε μόνο τη φυσική ομορφιά της χώρας, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και όλα αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς» είπε, και τόνισε πως η ασφάλεια είναι κεντρικός πυλώνας του τουρισμού για το 2021.

«Οι προτεραιότητες έχουν ανατραπεί στη ζωή όλων μας και αυτό επηρεάζει και τον τουρισμό. Ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια. Οφείλουμε αυτή την προσπάθεια και την επιτυχία στους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα» είπε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσιάζει τους κανόνες ανοίγματος του Τουρισμού Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσιάζει τους κανόνες ανοίγματος του Τουρισμού
Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

All you want is Greece, η νέα καμπάνια του ΕΟΤ

Την εφετινή καμπάνια του ΕΟΤ παρουσίασε αμέσως μετά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης. «Πιστεύω ότι η χώρα μας είναι ολόκληρη εν δυνάμει τουριστικός προορισμός, όλο τον χρόνο», σημείωσε ο κ. Φραγκάκης.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης παρουσιάζει την καμπάνια για το 2021 -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης παρουσιάζει την καμπάνια για το 2021 -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc

«Φέτος ο ΕΟΤ υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα προβολής τα τελευταία 10 χρόνια, μια καμπάνια έξι μηνών», συνέχισε ο γ.γ. του ΕΟΤ. «Έχουμε αναλάβει και θα παρουσιάσουμε και άλλες πρωτοβουλίες», συνέχισε ο κ. Φραγκάκης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως το νέο portal του ελληνικού τουρισμού, visitgreece.gr, βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και θα παρουσιαστεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, ενώ προλόγισε τα πέντε βίντεο της καμπάνιας του ΕΟΤ για την εφετινή τουριστική περίοδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καμπάνια του ΕΟΤ για τον τουρισμό

Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο που δημιουργήθηκαν από τον ΕΟΤ για την τουριστική σεζόν:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασικό εργαλείο του τουρισμού είναι το Plf

Στη συνέχεια, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα, τη συμπλήρωση δηλαδή του plf μία ημέρα πριν από την είσοδο, που είναι το βασικό εργαλείο για να ελέγξουμε τις εισροές. Αυτό αφορά σε εμβολιασμένους, άτομα με αρνητικό τεστ κορωνοϊού και ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη συνεχή παρακολούθηση αφού εισέλθουν οι επισκέπτες στη χώρα, με βάση και την εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού.

Επιπλέον, συστήθηκε ένα πλέγμα ξενοδοχείων απομόνωσης, σε 35 σημεία, ένας «χάρτης» που χτίστηκε με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων τα rapid test βοηθούν πολύ, καθώς το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ πιο γρήγορα, κάτι που δεν το είχαμε πέρσι.

Ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης με φόντο το Σούνιο -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc
Ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης με φόντο το Σούνιο -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επικαιροποιήσαμε τα πρωτόκολλα για τα λεωφορεία, ξεναγήσεις, μουσεία, γιότινγκ, μαρίνες, ξενοδοχεία, για όλες τις δραστηριότητες του τουρισμού», είπε ο υπουργός, ενώ τόνισε πως πλέον υπάρχει η εμπειρία γιατρών που γνωρίζουν καλύτερα πώς μεταδίδεται ο ιός.

Τελευταίο κομμάτι στην «ελευθερία» το πρόγραμμα εμβολιασμού

Τέλος, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, με αποκορύφωμα τη «Γαλάζια Ελευθερία».

«Όλα μας τα νησιά θα είναι πλήρως θωρακισμένα. Το 1/3 είναι ήδη ολοκληρωμένα και το τελευταίο μέρος των νησιών θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου». είπε.

Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι θερμό και έντονο, συνέχισε ο υπουργός, αναφερόμενος σε μεγάλους tour operator που δεν σταματούν τις πτήσεις προς τη χώρα μας. Υπάρχει, όπως είπε, μια αίσθηση ανυπομονησίας και προσμονής εκ μέρους των ξένων παραγόντων για το πότε και πώς ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc
Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναγνωρίζεται η επιτυχία και η προτίμηση ως προς τη χώρα μας είναι μεγάλη, είπε επίσης ο κ. Θεοχάρης. «Η χώρα μας ήδη έχει ανάκαμψη γύρω στο 33% σε σχέση με το 2019, όταν η Ευρώπη είναι γύρω στο 20%. Άμεση χειροπιαστή απόδειξη του ενδιαφέροντος αποτελούν οι συμφωνίες διεύρυνσης της συνεργασίας μας με τους μεγάλους tour operator καθώς και η αύξηση πτήσεων, με πιο συχνά και πυκνά δρομολόγια από περισσότερα αεροδρόμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ