Δημοσκόπηση Interview για τη Θεσσαλονίκη: Θετική εικόνα για τον δήμαρχο Αγγελούδη -Πρόοδος σε καθαριότητα, μετακινήσεις, πράσινο - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Interview για τη Θεσσαλονίκη: Θετική εικόνα για τον δήμαρχο Αγγελούδη -Πρόοδος σε καθαριότητα, μετακινήσεις, πράσινο

Ικανοποίηση  από τους Θεσσαλονικείς για το έργο του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη
Ικανοποίηση από τους Θεσσαλονικείς για το έργο του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη / ΦωτογραφίαKonstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης, καταγράφει ιδιαίτερα υψηλή δημοφιλία σε έρευνα της εταιρείας Interview, καθώς 6 στους 10 δημότες δηλώνουν ότι έχουν θετική εικόνα για το πρόσωπό του.

Το εύρημα αυτό θεωρείται σημαντικό, δεδομένου ότι η θητεία βρίσκεται περίπου στη μέση — ένα σημείο όπου συχνά λαμβάνονται δύσκολες και ενίοτε μη δημοφιλείς αποφάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6 στους 10 Θεσσαλονικείς ικανοποιημένοι από το έργο της δημοτικής Αρχής

Εξίσου θετική είναι η εικόνα και για τη δημοτική αρχή συνολικά. Περίπου 6 στους 10 δημότες δηλώνουν ικανοποιημένοι από το έργο της, ποσοστό που σπάνια έχει παρατηρηθεί σε παλαιότερες μετρήσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι επιλογές του Δημάρχου όσον αφορά τα πρόσωπα που στελεχώνουν τη διοίκηση φαίνεται να αποδίδουν, καθώς το έργο των αντιδημάρχων αναγνωρίζεται από σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης.

Πρόοδος σε σημαντικούς τομείς: Καθαριότητα, μετακινήσεις, πράσινο

Παράλληλα, το 45% των κατοίκων δηλώνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ζωή στην πόλη έχει βελτιωθεί. Η ανάληψη της διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή δημιούργησε την αίσθηση επανεκκίνησης, μια δυναμική που φαίνεται να διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας.
Ιδιαίτερη πρόοδος έχει σημειωθεί στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος για χρόνια αποτελούσε το σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης. Η βελτίωση είναι εμφανής και αναγνωρίζεται από τους δημότες. Παράλληλα, η λειτουργία του Μετρό έχει αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη, καθιστώντας τις μετακινήσεις ταχύτερες και πιο άνετες, ενώ έχει συμβάλει ουσιαστικά και στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού.
Στον τομέα του πρασίνου, οι εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις και τα οργανωμένα κλαδέματα έχουν βελτιώσει αισθητά την εικόνα της πόλης. Το αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό από τους κατοίκους, με περίπου 4 στους 10 να θεωρούν ότι το πράσινο της Θεσσαλονίκης έχει βελτιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζήτημα της στάθμευσης παραμένει από τα πιο έντονα άλυτα προβλήματα της πόλης, ιδιαίτερα στις πυκνοκατοικημένες δημοτικές ενότητες. Περισσότεροι από 5 στους 10 κατοίκους θεωρούν ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Οι προοπτικές για άμεση και ουσιαστική επίλυση δεν εμφανίζονται ευοίωνες, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των δημοτών για το συγκεκριμένο θέμα.

Θετικό πρόσημο στην κοινή γνώμη για τον Στ. Αγγελούδη

Συνολικά, το έργο της δημοτικής αρχής αποτυπώνεται με θετικό πρόσημο στην κοινή γνώμη. Ωστόσο, η διαχείριση μιας πόλης όπως η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια συνεχώς εξελισσόμενη και απαιτητική διαδικασία, με τον Δήμαρχο και τη διοίκηση να βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με σύνθετες προκλήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε αναλυτικά την έρευνα της Interview για το Δήμο Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ