Τηλεργασία σε Δημόσιο-επιχειρήσεις, τηλεκπαίδευση τα σχολεία, πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα-σούπερ μάρκετ - iefimerida.gr

Τηλεργασία σε Δημόσιο-επιχειρήσεις, τηλεκπαίδευση τα σχολεία, πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα-σούπερ μάρκετ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς θα λειτουργήσει σήμερα ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός τομέας σε Αττική και Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς θα λειτουργήσει σήμερα ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός τομέας σε Αττική και Κρήτη, Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να υποχώρησε η κακοκαιρία «Ελπίδα», τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν σε αρκετές περιοχές, ειδικά σε Αττική και Κρήτη.

Ετσι, για ακόμη μία μέρα σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα θα υπάρχουν τροποποιήσεις στη λειτουργία πολλών υπηρεσιών, παρότι η σημερινή μέρα δεν έχει κηρυχθεί ως «αργία» στις πληγείσες -από τον χιονιά- περιοχές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, τα σχολεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά, ωστόσο τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τηλεργασία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Αθήνα και Κρήτη -Κλειστά τα δικαστήρια

Συγκεκριμένα, για σήμερα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών, αλλά και σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, σήμερα και αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία στην Αττική -Επανέρχεται η τηλεκπαίδευση

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχολεία, θα παραμείνουν μεν κλειστά για ακόμη μία μέρα στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα», ωστόσο τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση

Αυτό είναι το σενάριο στο οποίο κατέληξαν Μαξίμου, υπουργείο Παιδείας και υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και να μην κινδυνεύσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στην Αττική -και πιθανότατα και σε άλλες Περιφέρειες- δεν θα γίνουν διά ζώσης μαθήματα στα σχολεία. Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Στο πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί αναφέρθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα, κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) σήμερα και αύριο σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων, μετά τις αποφάσεις δήμων και περιφερειών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Χωρίς εμβολιασμούς σε «Προμηθέα» και Παίδων Πεντέλης

Παράλληλα, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση SMS για νέο ραντεβού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν λειτουργούν delivery και courier σε Αττική και Κρήτη -Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι για σήμερα τα καταστήματα δύνανται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

Ωστόσο, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery), αλλά και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ -Κανονικά τα μέσα σταθερής τροχιάς

Αναφορικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις 6:00 π.μ. αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού.

Κάποιες λεωφορειακές γραμμές δεν θα λειτουργήσουν από νωρίς το πρωί, ενώ άλλες θα λειτουργήσουν τμηματικά, ανάλογα με τις κατά τόπους οδικές συνθήκες, όπως συνέβη και την Τετάρτη.

Ο ΟΑΣΑ δεν έχει διευκρινίσει ποιο πρόγραμμα δρομολογίων θα χρησιμοποιηθεί, ωστόσο σήμερα δεν θα είναι αργία για την Αττική.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ) αναμένεται να κινηθούν κανονικά, εκτός απροόπτου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε την αναστολή των στάσεων εργασίας που είχε εξαγγείλει στον σιδηρόδρομο για σήμερα και αύριο, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες σήμερα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση για το πώς θα λειτουργήσουν τα τραπεζικά καταστήματα.

Να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα, όπως επίσης πριν από τη μετάβασή τους σε αυτά να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα, συστήνει στους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μη λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν τη μετάβασή τους σε αυτά να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ