«Πόλεμος» για την ηχορύπανση στον Άλιμο: Ο δήμαρχος προειδοποιεί με λουκέτα τα κέντρα διασκέδασης - iefimerida.gr

«Πόλεμος» για την ηχορύπανση στον Άλιμο: Ο δήμαρχος προειδοποιεί με λουκέτα τα κέντρα διασκέδασης

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης
Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης / Φωτογραφία: Facebook
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΝΗΣ

Αποφασισμένος ακόμα και να βάλει μαζικά «λουκέτα» σε κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, προκειμένου να διαφυλάξει τη γαλήνη των κατοίκων, εμφανίζεται ο δήμος Αλίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ανακοίνωσε χθες, ως ένα πρώτο μέτρο προειδοποίησης, ότι τα κέντρα διασκέδασης θα πρέπει να λειτουργούν χωρίς μουσική μετά τις 11 το βράδυ, έως και τις 7 Ιουνίου. Ο δήμος Αλίμου έχει ήδη ενημερώσει την αστυνομία ώστε τυχόν παραβάτες να συλλαμβάνονται με την αυτόφωρη διαδικασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ζούμε δυστυχώς αδιανόητα πράγματα και χρειαζόταν αυτή η σκληρή απόφαση. Είχαμε κάνει επαφές με όλους τους καταστηματάρχες και δόθηκαν υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν» λέει στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Αλίμου. Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη, πρόκειται «για δέκα καταστήματα. Όμως κάποια έχουν “σπάσει” και έχουν γίνει διπλά. Δηλαδή τελείως παράτυπα έχουν χωρίσει μαγαζιά στα δυο, και το ένα είναι π.χ. κλαμπ και το άλλο μπουζούκια. Και ανταγωνίζεται το ένα το άλλο για το ποιος θα έχει πιο δυνατά τη μουσική. Αδιανόητα πράγματα. Είναι 12 χώροι συνολικά».

Βεγγαλικά τα ξημερώματα, μουσική που ακούγεται σε ακτίνα χιλιομέτρων

Ο Ανδρέας Κονδύλης υποστηρίζει ότι τα πρώτα σπίτια του Αλίμου βρίσκονται σε απόσταση 50 με 100 μέτρα από τα κέντρα διασκέδασης. «Όμως δεν ακούνε μόνο αυτά τα σπίτια. Ακούνε και σε αυτά που είναι στα 3 χιλιόμετρα. Η πόλη μας είναι μέχρι τη Βουλιαγμένης. Μέχρι το μέσον αυτής της απόστασης η μουσική ακούγεται δυνατά» σημειώνει.

Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι μόνο η μουσική. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Αλίμου, «ρίχνουν βεγγαλικά εντελώς παράνομα. Δεν παίρνουν άδειες από Λιμενικό ή Αστυνομία. Και δεν τα πετάνε 10 ή 11 το βράδυ. Τα πετάνε 2, 3, 4 τα ξημερώματα. Ξυπνάνε τον κόσμο, τα μωρά, ηλικιωμένους, τρομάζουν τα σκυλιά και αρχίζουν να γαβγίζουν. Πώς είναι το Πάσχα, στην Ανάσταση; Εμείς κάνουμε Πάσχα σχεδόν κάθε βράδυ. Μια φορά στο τόσο μπορεί να είναι και ευχάριστο. Αν γίνεται κάθε βράδυ όμως καταντά αηδία και είναι προκλητικό για τους κατοίκους, απειλητικό για την ποιότητα των ζωών τους».

«Θα τα κλείσουμε όλα αν δεν συμμορφωθούν»

Ο δήμαρχος Αλίμου δηλώνει έτοιμος να κλιμακώσει τα μέτρα σε περίπτωση που ούτε αυτή τη φορά εισακουστούν τα αιτήματα των δημοτών. «Και στο παρελθόν έχουν δηλώσει ότι θα συμμορφωθούν, όμως δεν έγινε, γι’ αυτό είμαι πολύ επιφυλακτικός. Αν δεν το δω στην πράξη να γίνεται δεν θα πειστώ. Γι’ αυτό και θα κλιμακώσουμε τη στάση μας αν προκληθούμε ξανά» τονίζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη, ο δήμος θα φτάσει στο σημείο να καταργήσει τα καταστήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο. «Ναι, προτιμούμε να τα κλείσουμε, προτιμούμε τις αντιδράσεις τους, από το να ταλαιπωρούνται αδιάκοπα οι πολίτες, οι μαθητές που δίνουν πανελλαδικές, οι ηλικιωμένοι κ.λπ. Ο κόσμος είναι στα κάγκελα και είναι η ύστατη ώρα για να δείξουν αυτοί οι καταστηματάρχες διάθεση συνεννόησης και αυτοπεριορισμού. Και εμείς, ως δήμος, δώσαμε άδειες για να λειτουργούν. Τους προσφέρεις ψωμί να φάνε και σου δαγκώνουν το χέρι. Γι’ αυτό και τελειώνει εδώ η περίοδο χάριτος» λέει καταλήγοντας στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλίμου για το «κούρεμα» στο ωράριο της μουσικής

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο δήμος Αλίμου για το μειωμένο ωράριο στη μουσική:

«ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΛΗΨΗ ΡΙΖΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ: ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11 Μ.Μ. Η ΜΟΥΣΙΚΗ.

Ο Δήμος Αλίμου, δηλαδή η Δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως και η επιχειρηματικότητα οφείλει να σέβεται την κοινωνία και τον νόμο και να μην ξεπερνάει τα όρια της λογικής.
Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και από την κοινωνία.
Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”.
Ποτέ και πουθενά δεν έλαβε κανένα όργανο του Δήμου, ούτε βέβαια η κοινωνία, την απόφαση να μετατραπεί η παραλία μας σε μια ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διάσκεδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, με ηχορύπανση χωρίς έλεος, από το σούρουπο της μιας μέρας ως το ξημέρωμα της επόμενης.


Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην (κλασική) Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λπ. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία.
Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος, είχα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Δημαρχείο με όλους τους επιχειρηματίες της παραλίας, οι οποίοι μου είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ενοχλούν με ηχορύπανση τους περίοικους και ότι δεν θα ρίχνουν βεγγαλικά μετά τις 10:30 το βράδυ.


Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές, αλλά από την αρχή κιόλας της φετινής σεζόν διαπιστώνουμε την πιο άγρια ηχορύπανση που έχουμε ζήσει ποτέ και την μεγαλύτερη περιφρόνηση και ασέβεια απέναντι στον πληθυσμό της πόλης μας.
Με απόφαση, λοιπόν, που έλαβε σήμερα το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, έπειτα από πρότασή μου, η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματάει στις 11 το βράδυ. Όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα.


Η Αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί, ώστε να οδηγεί στο αυτόφωρο τους παραβάτες. Μετά τις 3 παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά, αν και είναι βέβαιο ότι οι καταστηματάρχες θα προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια για να παραμείνουν ανοιχτά. Και, δυστυχώς, τα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν υπάρξει ιδιαίτερα επιεική με τα Καταστήματα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Το παραπάνω ωράριο της μουσικής (μέχρι τις 11 μ.μ.) θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ως και τις 7 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο Δήμος θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει εκ νέου μέτρα, αυστηρότερα ή ηπιότερα, ανάλογα με την συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να πρυτανεύσει η λογική και οι επιχειρηματίες της παραλίας να στραφούν, όπως εξάλλου τους έχω ήδη ζητήσει, σε πιο ήπιες και ποιοτικές μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με πολύ χαμηλότερη ένταση της μουσικής και, κυρίως, χωρίς να εξαναγκάζουν την μισή πόλη να τους ακούει με το ζόρι, κάθε βράδυ, χάνοντας τον ύπνο, την ηρεμία και την υγεία της.


Αν πάλι δεν τα καταφέρουν να λειτουργήσουν με σεβασμό στον νόμο και την κοινωνία, η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες της, εξαντλώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, και φθάνοντας ακόμα και μέχρι την πλήρη κατάργηση των καταστημάτων από την παραλιακή ζώνη με Κανονιστική Απόφαση.


Το τελευταίο αποτελεί πολύ εφικτή, αλλά και την ύστατη, επιλογή μας, την οποία ελπίζω κι εύχομαι να μην κάνουμε ποτέ. Κάτι που όμως θα κριθεί αποκλειστικά από τη στάση και τη λειτουργία των ίδιων τα Καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με τις δικές τους ευθύνες»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ