Δήμος Αλίμου: Κλείνει από τις 11 το βράδυ τη μουσική στα μαγαζιά -«Δεν θα γίνουμε Φαληράκι, ούτε Λαγανάς» - iefimerida.gr

Δήμος Αλίμου: Κλείνει από τις 11 το βράδυ τη μουσική στα μαγαζιά -«Δεν θα γίνουμε Φαληράκι, ούτε Λαγανάς»

Πάρτι
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 11 το βράδυ θα σταματά η μουσική στα νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά πως δεν θα επιτρέψει ο Άλιμος «να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι” ή "Φαληράκι”».

Μιλώντας στο Open, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να βγάλουν με τόσο άγαρμπο και άγριο τρόπο σε βάρος της κοινωνίας τα σπασμένα δύο χρόνων», ενώ τόνισε πως τα όσα περιγράφουν στον ίδιο κάτοικοι της περιοχής, αλλά όσα ακούει και ο ίδιος πολλά βράδια, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι απαράδεκτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα από μια μακροσκελή ανακοίνωσή του μάλιστα, ο κ. Κονδύλης αναφέρει πως «πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”» και πως η ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοτική Αρχή ούτε από την κοινωνία.

Με βάση αυτά, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως με απόφαση που έλαβε το αρμόδιο όργανο του δήμου, η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματά στις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με την απόφαση, όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ θα λειτουργεί παράνομα, ενώ τονίστηκε πως η Αστυνομία έχει ειδοποιηθεί, ώστε να οδηγεί στο αυτόφωρο τους παραβάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις τρεις παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά.

Το παραπάνω ωράριο της μουσικής (μέχρι τις 11 μ.μ.) θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ως και τις 7 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο δήμος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει εκ νέου μέτρα, αυστηρότερα ή ηπιότερα, ανάλογα με τη συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου Αλίμου:

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΛΗΨΗ ΡΙΖΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ: ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11 Μ.Μ. Η ΜΟΥΣΙΚΗ.
Ο Δήμος Αλίμου, δηλαδή η Δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει.


Όμως και η επιχειρηματικότητα οφείλει να σέβεται την κοινωνία και τον νόμο και να μην ξεπερνάει τα όρια της λογικής.
Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και από την κοινωνία.
Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”.
Ποτέ και πουθενά δεν έλαβε κανένα όργανο του Δήμου, ούτε βέβαια η κοινωνία, την απόφαση να μετατραπεί η παραλία μας σε μια ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διάσκεδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, με ηχορύπανση χωρίς έλεος, από το σούρουπο της μιας μέρας ως το ξημέρωμα της επόμενης.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην (κλασική) Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λπ. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία.
Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος, είχα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Δημαρχείο με όλους τους επιχειρηματίες της παραλίας, οι οποίοι μου είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ενοχλούν με ηχορύπανση τους περίοικους και ότι δεν θα ρίχνουν βεγγαλικά μετά τις 10:30 το βράδυ.


Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές, αλλά από την αρχή κιόλας της φετινής σεζόν διαπιστώνουμε την πιο άγρια ηχορύπανση που έχουμε ζήσει ποτέ και την μεγαλύτερη περιφρόνηση και ασέβεια απέναντι στον πληθυσμό της πόλης μας.
Με απόφαση, λοιπόν, που έλαβε σήμερα το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, έπειτα από πρότασή μου, η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματάει στις 11 το βράδυ. Όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα.


Η Αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί, ώστε να οδηγεί στο αυτόφωρο τους παραβάτες. Μετά τις 3 παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά, αν και είναι βέβαιο ότι οι καταστηματάρχες θα προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια για να παραμείνουν ανοιχτά. Και, δυστυχώς, τα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν υπάρξει ιδιαίτερα επιεική με τα Καταστήματα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Το παραπάνω ωράριο της μουσικής (μέχρι τις 11 μ.μ.) θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ως και τις 7 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο Δήμος θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει εκ νέου μέτρα, αυστηρότερα ή ηπιότερα, ανάλογα με την συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα.

Να πρυτανεύσει η λογική και οι επιχειρηματίες της παραλίας να στραφούν, όπως εξάλλου τους έχω ήδη ζητήσει, σε πιο ήπιες και ποιοτικές μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με πολύ χαμηλότερη ένταση της μουσικής και, κυρίως, χωρίς να εξαναγκάζουν την μισή πόλη να τους ακούει με το ζόρι, κάθε βράδυ, χάνοντας τον ύπνο, την ηρεμία και την υγεία της.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν πάλι δεν τα καταφέρουν να λειτουργήσουν με σεβασμό στον νόμο και την κοινωνία, η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες της, εξαντλώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, και φθάνοντας ακόμα και μέχρι την πλήρη κατάργηση των καταστημάτων από την παραλιακή ζώνη με Κανονιστική Απόφαση.


Το τελευταίο αποτελεί πολύ εφικτή, αλλά και την ύστατη, επιλογή μας, την οποία ελπίζω κι εύχομαι να μην κάνουμε ποτέ. Κάτι που όμως θα κριθεί αποκλειστικά από τη στάση και τη λειτουργία των ίδιων τα Καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με τις δικές τους ευθύνες”. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ