Έσπασαν πιάτα, χόρεψαν ελληνικούς χορούς και γνώρισαν από... πρώτο χέρι τι σημαίνει ελληνική διασκέδαση κάποιοι Σαουδάραβες ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν τη γραφική Σύμη.
Σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού έκαναν γλέντι γεμάτο νησιωτική Ελλάδα, ξεχνώντας για λίγο τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους.
Ο Δήμος Σύμης συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία, με τίτλο «Γέφυρα Γνωριμίας Δωδεκανήσου - Σαουδικής Αραβίας», η οποία διοργανώθηκε από το Pellos Travel και στόχο είχε τη δημιουργία τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ρόδου και Σαουδικής Αραβίας, με απευθείας πτήσεις προς το νησί, αλλά και με τη δημιουργία τουριστικών πρακτορείων για τη διευκόλυνση των τουριστών από την αραβική χώρα.
Βίντεο: Διασκέδασαν με την ψυχή τους οι ταξιδιώτες στη Σύμη
Οι επίσημοι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν διάφορα σημεία της Σύμης, μεταξύ αυτών και την Ιερά Μονή Πανορμίτη, και δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη γραφικότητα του νησιού, την απλότητα των κατοίκων, αλλά και το... παραδοσιακό σπάσιμο πιάτων στον «Μάνο», μία από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες του νησιού.
Ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, δήλωσε στο iefimerida.gr:
«Οι Σαουδάραβες εντυπωσιάστηκαν από το νησί μας. Τους μάγεψε η παράδοσή μας, η αρχιτεκτονική του νησιού, ο Πανορμίτης και, φυσικά, το αυθεντικό ελληνικό γλέντι και το... σπάσιμο των πιάτων. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές που θα δημιουργηθούν από το ενδεχόμενο απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Ρόδου και Σαουδικής Αραβίας και είναι πολύ θετικοί σε μια τέτοια εξέλιξη. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, σημαίνει ότι και η Σύμη αποκτά περαιτέρω δυναμική στο τουριστικό κομμάτι, κάτι που μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον».
Η κυρία Χριστίνα-Δέσποινα Παπασάββα, διοργανώτρια του ταξιδιού, δήλωσε στο iefimerida.gr πως η επίσκεψη στη Σύμη ήταν αυτή που έκανε τους Σαουδάραβες να αποφασίσουν να ξεκινήσουν τη συνεργασία με τους φορείς της Ρόδου από φέτος, αρχικά μέσω Αθήνας.