fbpx 1η Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός για τον καλύτερο Ελληνα σομελιέ -Με αλλεπάλληλες δοκιμές στα τυφλά | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

1η Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός για τον καλύτερο Ελληνα σομελιέ -Με αλλεπάλληλες δοκιμές στα τυφλά

κρασι
27|01|2020 | 11:13
Δοκιμή κρασιού, φωτογραφία shutterstock

Την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο πανελλήνιος διαγωνισμός για τον καλύτερο οινοχόο του 2020.

Στον διαγωνισμό για τον καλύτερο οινοχόο συμμετέχουν δεκατέσσερις συνολικά οινοχόοι (13 Έλληνες και ένας φιλοξενούμενος από την Κύπρο).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά» που οργανώνεται από την Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».
Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον φετινό διαγωνισμό θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Sommelier ο οποίος θα διεξαχθεί το 2023 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I)

Η διαδικασία για την ανάδειξη του έλληνα σομελιέ

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, την φερεγγυότητα και το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού εξασφαλίζει η πολυετής εμπειρία στην διοργάνωση και εκτέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς στον κλάδο της οινοχοΐας της Τεχνικής Επιτροπής που απαρτίζεται από τον Νίκο Λουκάκη, υπεύθυνο της Επιτροπής Διαγωνισμών, τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, τον Ευστάθιο Τσώκο Head Sommelier του εστιατορίου Aleria και τον Ανδρέα Ματθίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.
Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν πρόεδροι ενώσεων οινοχόων από άλλες χώρες καθώς και πολλοί άλλοι κριτές από την Ελλάδα που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί, την εστίαση και την γαστρονομία.
Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων (A.S.I) και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα.

Τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών από σομελιέ

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους πάνω στην οινοχοΐα, τόσο σε θεωρητικά όσο και σε πρακτικά θέματα.
Στην ημιτελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens χωρίς τη συμμετοχή κοινού, περιλαμβάνονται γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης.

Από αυτή τη φάση και το σύνολο των διαγωνιζομένων, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις καλύτερους για τον τελικό.
Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, την 1η Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Μέσα από τις διαδικασίες αυτής της φάσης, θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής. Την τελική φάση του διαγωνισμού θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το ευρύτερο κοινό. Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών οι οποίοι βοηθούν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού αλλά και συμβάλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω εκπαίδευση των καλύτερων, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών τους πάνω σε θέματα που αφορούν στη δουλειά τους.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ