Βορίζια: «Δεν πυροβόλησα», δηλώνει ο 48χρονος συλληφθείς -Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για βόμβα και όπλα - iefimerida.gr

Βορίζια: «Δεν πυροβόλησα», δηλώνει ο 48χρονος συλληφθείς -Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για βόμβα και όπλα

Αστυνομικός στο Ηράκλειο
Αστυνομικός στο Ηράκλειο / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σταθερός στη θέση του ότι δεν ενεπλάκη στο μακελειό στα Βορίζια παραμένει ο 48χρονος που συνελήφθη ως ένα από τα άτομα που εμφανίζεται σε βίντεο με τους πυροβολισμούς.

«Δεν έπιασα ποτέ όπλο, δεν πυροβόλησα, δεν ήθελα ποτέ να συμβούν όλα αυτά. Την ώρα των πυροβολισμών στο σημείο που ήμουν, βρίσκονταν και αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν εκεί λόγω της έκρηξης που είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ», δήλωσε στο Mega μέσω κοντινού προσώπου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη, ο οποίος αρνείται ότι πυροβόλησε με καλάσνικοφ στο αιματηρό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η Ευαγγελία Φραγκιαδάκη.

Στις φυλακές Αλικαρνασσού στρέφονται οι έρευνες για την βόμβα

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι μέλους της οικογένειας Φραγκιαδάκη, πριν το μακελειό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι καταθέσεις των τριών συγγενών του Φανούρη Καργάκη, που είναι έγκλειστοι στις φυλακές Αλικαρνασσού, γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να συγκεντρωθούν στοιχεία που θα καταδείξουν το άτομο που έδωσε την εντολή για την τοποθέτηση της βόμβας, αυτόν που την κατασκεύασε, αλλά και αυτόν που την έβαλε στο σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλησιάζουν τον εντολέα και τον κατασκευαστή της βόμβας οι Αρχές

Μάλιστα, βάσει πληροφοριών που μετέδωσε το Mega, οι Αρχές βρίσκονται κοντά στα άτομα που σχετίζονται με τη βόμβα.

Ειδικότερα, φαίνεται πώς λείπουν οι λεπτομέρειες που θα λύσουν τον «γρίφο» για τον φυσικό αυτουργό, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να δείχνουν ότι είναι μέλος της οικογένειας Καργάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσκεψη του Φανούρη Καργάκη στις φυλακές Αλικαρνασσού πριν το μακελειό στα Βορίζια

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Φανούρης Καργάκης στις φυλακές Αλικαρνασσού, μία ημέρα πριν σκοτωθεί στην αιματηρή συμπλοκή.

Το εν λόγω στοιχείο συνυπολογίζεται στην πορεία των ερευνών, με τις Αρχές να περιμένουν τις απολογίες των τριών αδελφών Φραγκιαδάκη και των δύο ατόμων από την πλευρά της οικογένειας Καργάκη, προκειμένου να δουν αν θα προκύψουν επιπλέον πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη λύση της υπόθεσης.

Ψάχνουν για όπλα στα βουνά

Παράλληλα, «τρέχει» και δεύτερη έρευνα αναφορικά με τον εντοπισμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό, με το τοπίο να παραμένει θολό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άνδρες της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και άλλων υπηρεσιών συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για την ανεύρεση του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό, στην ευρύτερη περιοχή ακόμα και στα βουνά.

Ήδη 50 αστυνομικοί έχουν φτάσει στο νησί για να ενισχύσουν αυτές τις ειδικές μονάδες, οι οποίες κατά κύριο λόγο ασχολούνται με τέτοιου είδους επιχειρήσεις, που αφορά δηλαδή την παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, σύμφωνα με όσα είπε στο Ertnews η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Με πλοίο μεταφέρθηκαν σε φυλακές εκτός Κρήτης οι δύο τραυματίες που προφυλακίστηκαν

Εν τω μεταξύ, κάτω από άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με το πλοίο της γραμμής σε φυλακές εκτός Κρήτης οι δύο τραυματίες του μακελειού στα Βορίζια. Αμφότεροι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και για λόγους ασφαλείας μεταφέρονται εκτός Κρήτης.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τον 25χρονο, αδελφό των τριών συλληφθέντων που παραδόθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης καθώς και έναν 30χρονο ξάδελφό τους.

Ο λόγος που μεταφέρθηκαν εκτός Κρήτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις φυλακές Αλικαρνασσού βρίσκονται μέλη της οικογένειας Καργάκη, με τη συνύπαρξή τους να χαρακτηρίζεται αδύνατη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ