Βορίζια: Αρνείται κάθε εμπλοκή στο μακελειό ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη -Σε εξέλιξη έρευνες για βόμβα και όπλα - iefimerida.gr

Βορίζια: Αρνείται κάθε εμπλοκή στο μακελειό ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη -Σε εξέλιξη έρευνες για βόμβα και όπλα

Αστυνομικές έρευνες στα Βορίζια
Αστυνομικές έρευνες στα Βορίζια / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου οδηγήθηκε ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη, που φέρεται να ενεπλάκη στο μακελειό στα Βορίζια το περασμένο Σάββατο.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνεχίζει να αρνείται ότι ενεπλάκη στο αιματηρό περιστατικό, με αποτέλεσμα να σκοτώσει την 56χρονη Ευαγγελία Καργάκη, επιμένοντας ότι δεν είναι το άτομο που εμφανίζεται σε βίντεο να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο 48χρονος που φέρεται να είναι στο εν λόγω βίντεο μαζί του.

Κατέθεσαν τρεις έγκλειστοι συγγενείς του Φανούρη Καργάκη για την βόμβα

Παράλληλα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου οδηγήθηκαν το Σάββατο, τρία μέλη της οικογένειας Καργάκη, προκειμένου να καταθέσουν για την τοποθέτηση βόμβας, που ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει το μακελειό.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αδελφό του 39χρονου Φανούρη, τον ανιψιό και τον γαμπρό του που κρατούνται στις φυλακές Αλικαρνασσού ήδη από τον Σεπτέμβριο, προφυλακισμένοι για υπόθεση ζωοκλοπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί πως κατά τις έρευνες των αρχών στην αστυνομία, βρέθηκε αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Οι δύο έρευνες που «τρέχουν» για το μακελειό στα Βορίζια

Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες, που έχουν ως στόχο να διαλευκανθεί το τοπίο αναφορικά με την κατάσταση στα Βορίζια.

Η πρώτη αφορά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που προηγήθηκε της τραγωδίας και η δεύτερη την εύρεση και ταυτοποίηση του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στη συμπλοκή.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τέσσερα όπλα, ενώ, σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου, «είναι σαφές ότι χρησιμοποιήθηκαν πολύ περισσότερα». 

«Ηδη 50 αστυνομικοί έχουν φτάσει στο νησί για να ενισχύσουν τις ειδικές μονάδες που επιχειρούν σε ζητήματα παράνομης οπλοφορίας, ζωοκλοπών και άλλων συναφών αδικημάτων. Παράλληλα, 100 επιπλέον αστυνομικοί ενισχύουν το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, το οποίο μετατρέπεται πλέον σε υποδιεύθυνση με ειδικό τμήμα για τα Ειδικά Εγκλήματα» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ μιλώντας στην ΕΡΤ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πλοίο μεταφέρθηκαν σε φυλακές εκτός Κρήτης οι δύο τραυματίες που προφυλακίστηκαν

Εν τω μεταξύ, κάτω από άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με το πλοίο της γραμμής σε φυλακές εκτός Κρήτης οι δύο τραυματίες του μακελειού στα Βορίζια. Αμφότεροι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και για λόγους ασφαλείας μεταφέρονται εκτός Κρήτης.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού.

Πρόκειται για τον 25χρονο, αδελφό των τριών συλληφθέντων που παραδόθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης καθώς και έναν 30χρονο ξάδελφό τους.

Ο λόγος που μεταφέρθηκαν εκτός Κρήτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις φυλακές Αλικαρνασσού βρίσκονται μέλη της οικογένειας Καργάκη, με τη συνύπαρξή τους να χαρακτηρίζεται αδύνατη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ