Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο 20χρονος γιος επιχειρηματία χτύπησε με το όχημά του τον αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας.
Ο νεαρός φέρεται να έκανε κόντρες με οδηγό άλλου ΙΧ και αστυνομικοί που φορούσαν πολιτικά ρούχα, δήλωσαν την ταυτότητά τους με σκοπό να τους κάνουν έλεγχο. Ομως ο 20χρονος επιτάχυνε και παρέσυρε τον αστυνομικό.
«Είδα το όχημα να επιταχύνει προς το μέρος μου. Φώναξα δυνατά και καθαρά “αστυνομία” χωρίς ωστόσο ο οδηγός να σταματήσει. Με χτύπησε χωρίς να ελαττώσει ταχύτητα και εκσφενδονίστηκα αρκετά μέτρα μακριά. Χτύπησα στο σώμα και στο κεφάλι. Ήμουν ανήμπορος να κουνηθώ», ανέφερε ο αστυνομικός για το περιστατικό.
Ο δράστης μαζί με τις δύο φίλες του που ήταν μαζί του, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, είπαν ότι υπέθεσαν ότι οι αστυνομικοί ήταν ληστές.
Η δεύτερη ανήλικη, σύντροφος του κατηγορούμενου οδηγού, ανέφερε πως άφησαν το όχημα στα νότια προάστια, επειδή τελείωσαν τα καύσιμα.
Ο νεαρός έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα καθώς φέρεται να συμμετείχε σε κόντρα, κάτι που ωστόσο ο δικηγόρος του δεύτερου εμπλεκόμενου οχήματος, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε πως δεν ισχύει.
Ο 20χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων, κατά περίπτωση.