Το «Αρσενικό Νάξου» είναι πλέον ΠΟΠ -Το σκληρό τυρί με την έντονη γεύση

Τυρί Νάξου, φωτογραφία shutterstock

Το «Αρσενικό Νάξου» έγινε ΠΟΠ.

Το «Αρσενικό Νάξου», το νησιώτικο τυρί με την ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση, περιλαμβάνεται στο εξής στα προστατευόμενα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόκειται για ένα «ώριμο, σκληρό τυρί που παρασκευάζεται παραδοσιακά από μη παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Ξεχωρίζει από τα άλλα τυριά χάρη στην έντονη, πικάντικη και αλμυρόγλυκη γεύση του», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η διαδικασία παραγωγής του ΠΟΠ τυριού της Νάξου

Το «Αρσενικό Νάξου» παράγεται και ωριμάζει σε διάφορες κοινότητες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Η διαδικασία παραγωγής του συνδέεται στενά με τις γνώσεις των τυροκόμων, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τον χρόνο τυροκόμησης, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και τη σύσταση της χλωρίδας.
Η νέα αυτή ονομασία έρχεται να προστεθεί σε πάνω από 1.460 προστατευόμενα διατροφικά προϊόντα, ο κατάλογος των οποίων είναι διαθέσιμος στη βάση δεδομένων eAmbrosia.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ