«Μας παρεξήγησαν»: Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αρνούνται τις κατηγορίες για την επίθεση στον γυμνασιάρχη - iefimerida.gr

«Μας παρεξήγησαν»: Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αρνούνται τις κατηγορίες για την επίθεση στον γυμνασιάρχη

Η στιγμή που οι θεματοφύλακες του Συντάγματος αρπάζουν τον γυμνασιάρχη
Η στιγμή που οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αρπάζουν τον γυμνασιάρχη

Οι πρώτες διώξεις για τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος που είχαν επιτεθεί σε Γυμνασιάρχη πριν από μερικούς μήνες είναι γεγονός, όμως οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως εξακολουθούν να είναι απτόητοι.

Οι ίδιοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως ότι έγινε επρόκειτο για μία… παρεξήγηση. Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης ορισμένων εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση, Βασίλειο Νουλέζα, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι εντολείς μου δεν έχουν καμία απολύτως ενεργό συμμετοχή η ανάμιξη οποιαδήποτε εμπλοκή καθ οιονδήποτε τρόπο στην διάπραξη των κατηγορούμενων εγκλημάτων. Δεν παρείχαν καμία απολύτως ψυχική συνδρομή. Τον αληθινό ισχυρισμό τους επιβεβαιώνει άλλωστε το θύμα ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας που τους αντίκρυσε για πρώτη φορά στο ΑΤ. Δεν γνώριζαν δεν είχαν αντιληφθεί ότι υπήρχε σχέδιο αρπαγής. Είναι οικογενειάρχες δεν θα διανοούντο να διαπράξουν έγκλημα πλην της ειρηνικής διαμαρτυρίας. Ευρίσκοντο έξωθεν του Σχολείου αυθόρμητα εκεί για εντελώς διαφορετικό λόγο. Ενδιαφέροντο για ανοικτό δημοκρατικό διάλογο με την Δνση του Σχολείου συλλογικά για τα αυστηρά μέτρα Covid στους μαθητές. Δεν είχαν ποτέ ενταχθεί οργανικά στην ομάδα Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Σύμφωνα με τον δικηγόρου τους οι κατηγορούμενοι δεν γνώριζαν για τη δράση των Θεματοφυλάκων του Συντάγματος, γεγονός το οποίο υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή: «Δεν γνώριζαν την δράση της. Η θέση τους είναι αυτή εξ αρχής. Πριν την πρόσληψη νομικού παραστάτη. Δόθηκε άλλη διaφορετική μεγάλη διάσταση στην υπόθεση στο ασύνηθες περιστατικό αυτό. Αυτή είναι η αλήθεια. Όποιος έχει αντίρρηση διαφωνία με όσα πράττει η Κυβέρνηση για την πανδημία η είναι ενεργός πολίτης ακτιβιστής παρεξηγείται και στοχοποιείται».

Πώς έγινε οι επίθεση -Η δικογραφία

«Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική προανάκριση έρευνα της Υπηρεσίας μας οι αναφερόμενοι κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος, οι οποίοι διατείνονται ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι δωσίλογη και ασκεί την εξουσία έναντι των συμφερόντων του λαού και κατά συνέπεια σύμφωνα με την ερμηνεία που οι ίδιοι δίνουν έχει καταλυθεί μέρος του συντάγματος και πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι την εξουσία», επισημαίνεται στα σχετικά αστυνομικά έγγραφα της δικογραφίας της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης έχουν καταγράψει λεπτομερώς και τη στιγμή της επίθεσης στον γυμνασιάρχη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι αναφερόμενοι περί την 7:40 ώρα της 10/12/2021 μετέβησαν με το…. Αυτοκίνητο χρώματος μπλε και το αυτοκινήτο ιδιοκτησίας… στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το γυμνάσιο και το λύκειο Πιερίες, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ακροπόλεως- Αιγίνιο Πιερίας και από κοινού ακινητοποίησαν, απείλησαν και συκοφάντησαν ότι παραβιάζει το Σύνταγμα τον προσερχόμενο για ανάληψη υπηρεσίας εκτέλεσης του ωρολογίου προγράμματος διευθυντή γυμνασίου», τονίζεται στα σχετικά έγγραφα.

«Ακολούθως υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορούμενου οι… χειροπέδησαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς και περιάγοντάς τον σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας. Ο … παρέμενε έμπροσθεν της εισόδου- εξόδου του σχολικού συγκροτήματος μην επιτρέποντας την διέλευση μαθητών και καθηγητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή λειτουργώντας ως ομάδα, υποστηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος μην έχοντας σχετικό δικαίωμα και μην έχοντας υποβάλλει δήλωση αρνητικής κατάστασης για τον κορωνοϊό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στο διαβιβαστικό που συνέταξαν προς τον Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Το ραντεβού πριν την επίθεση...

Στη δικογραφία επισημαίνεται ακόμη πως ένας από τους κατηγορούμενους κατά την απολογία του επισήμανε πως όλοι οι δράστες συναντήθηκαν πριν την επίθεση στην πιάτσα ταξί στο Αιγίνιο μετά από γραπτό μήνυμα που έλαβαν από την… προ τριημέρου. «Σύμφωνα με τον εν λόγω κατηγορούμενο, ο σκοπός τους ήταν να μεταβούνε στο σχολείο του Αιγινίου και να αναφέρουν στον διευθυντή ότι εφόσον έγινε επίταξη του σχολείου βάσει αποφάσεων του ΣτΕ και με συγκεκριμένο χαρτί του Αστυνομικού τμήματος Πύδνας- Κολινδρού ότι είναι αναρμόδιο για την υπόθεση αυτή, με υπογραφή του διοικητή του, έπρεπε να αρνηθεί να εκτελέσει τις εντολές της κυβέρνησης, οι οποίες είναι παράνομες και δεν στηρίζονται σε νόμους. Επίσης, ο κατηγορούμενος… εγχείρησε στην υπηρεσίας μας, έγκληση σε βάρος των προϊσταμένων αυτής, η οποία συνυποβάλλεται με την παρούσα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στα σχετικά έγγραφα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο στις 10 Δεκεμβρίου, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν δια της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης. Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος). Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα και κατόπιν επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Οι διαταγές για διαγραφή προστίμων

Στη διαταγή της άμεσης διαγραφής προστίμων για τα μέτρα για τον κορωνοϊό είχαν προχωρήσει οι Θεματοφύλακες του Συντάγματος, όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr. Σε σχετικά έγγραφα τα οποία είχαμε δημοσιεύσει γίνονταν αναφορές σε… πρακτικά και βούλευμα του «μονομελούς ανώτατου τριαδικού δικαστηρίου του Έθνους των Ελλήνων», στα οποία γίνεται αναφορά στην… απάτη του κορωνοϊού και στα… υποτιθέμενα κρούσματα. «Αφού σκέφτηκα συμφώνως προς το συμφέρον του Έθνους, εκθέτω σχετικά με το θέμα της απάτης της πανδημίας. Είναι επιτακτική η ανάγκη διεξαγωγής δειγματοληπτικών ελέγχων σχετικά με την πιστοποίηση των υποτιθέμενων κρουσμάτων και ο συγκριτικός εργαστηριακός έλεγχος μεταξύ των για την ταυτοποίηση του ιού από ανεξάρτητες ερευνητικές πηγές. Επιβάλλεται η προστασία του πληθυσμού από την απαγόρευση επαγγελματικής και κάθε δραστηριότητας διά την διασφάλιση της διαβίωσης των πολιτών, αφού τα υποτιθέμενα κρούσματα δεν συνιστούν πανδημία ούτε καν επιδημία, είναι ελάχιστα και ασήμαντα ανεπίδεκτα στατιστικής εκτίμησης και συνεπώς ανάξια λόγου», τονίζεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο.

«Απαραίτητο είναι να τονιστεί η ανάγκη προστασίας των Ελλήνων ιθαγενών από τις αυθαίρετες, άκυρες νομοθετικές πράξεις από τους σφετεριστές των εξουσιών που στόχο έχουν την Γενοκτονία. Ήδη διαχειρίζεται το Τριαδικό Νομοθετικό Εκτελεστικό Δικαστικό Συμβούλιο του Έθνους των Ελλήνων τα σχετικά με την Δημόσια Υγείας», επισημαίνεται στο ίδιο χαρτί με τον Θεματοφύλακα… δικαστή να δηλώνει στη συνέχεια πως «ανακαλεί» και «εξαφανίζει» όλες τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένους της Πολιτικής Προστασίας.

«Είναι εσφαλμένες για ιατρικούς, ψυχολογικούς, ουσιαστικούς, τυπικούς και νομικούς λόγους. Σύμφωνα με την ιατρική Επιστήμη του Ιπποκράτη ενάντια στην κτηνιατρική μέθοδο που προτείνουν κερδοσκόποι επίορκοι έκπτωτοι ψευδοεπιστήμονες διαπλεκόμενοι με τις φαρμακευτικές εμπορικές εταιρείες και ως εκ τούτου ακατάλληλες δια την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Έθνους των Ελλήνων», υπογραμμίζει ο… δικαστής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια «διατάσσει» την «διαγραφή και επιστροφή όλων γενικώς των προστίμων που επιβλήθηκαν καθώς και την απαγόρευση επιβολής νέων. Την ομαλή λειτουργία όλων των καταστημάτων και επιχειρήσεων της χώρας χωρίς του αλόγιστους περιορισμούς που επιβλήθηκαν δια τον κορωνοϊό με στόχο τη Γενοκτονία των αυτοχθόνων Ελλήνων από την ολική απώλεια εισοδήματος, την οικονομική καταστροφή και την κατάπτωση ηθικών Αξιών. Επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας η λειτουργία όλων των Ορθόδοξων Ιερών Ναών και Ιερών Μονών της Επικράτειας , του Αγίου Όρους και των απανταχού ελληνικών προσκυνημάτων του Έθνους των Ελλήνων και η τέλεση των Ιερών Λιτανειών με την συμμετοχή στρατιωτικών και μουσικών αγημάτων, καθώς και η οργάνωσης λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων και πανηγύρεως δια τους αυτόχθονες Έλληνες».

Ο Θεματοφύλακας μετά τη διαταγή προχώρησε και στην… απαγόρευση της «χρήσης μάσκας από οδηγούς και επιβάτες όλων των μέσων ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης μέσων μεταφοράς πολιτών, στρατού και εμπορευμάτων εδάφους αέρος και θαλάσσης όλων των τύπων διότι η χρήση της προκαλείς οξυγονοπενία που προκαλεί μείωση των αντανακλαστικών και εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, απώλεια συνείδησης, κίνδυνο ατυχήματος και απώλειας ζωής. Απαγορεύεται η θερμομέτρηση με θερμόμετρα λέιζερ και επιβάλλεται η χρήση ψηφιακών ή υδραργυρικών θερμομέτρων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ