Ξεκινά η δίκη για τον φρικτό θάνατο του 3χρονου Άγγελου στην Κρήτη -Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει - iefimerida.gr

Ξεκινά η δίκη για τον φρικτό θάνατο του 3χρονου Άγγελου στην Κρήτη -Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει

Ο 3χρονος Άγγελος στο Ηράκλειο
Ο 3χρονος Άγγελος στο Ηράκλειο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 17/3, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου.

Ο θάνατος του μικρού Άγγελου στις 26 Ιανουαρίου 2025, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προήλθε από τα βασανιστήρια της μητέρας και του πατριού.

Τα βασανιστήρια που βίωσε το ανυπεράσπιστο παιδί αποτυπώνονται στη δικογραφία που συντάχθηκε για τη μέχρι θανάτου κακοποίησή του από τους δύο ανθρώπους που είχαν, υποτίθεται, την ευθύνη να τον προσέξουν και να τον μεγαλώσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 3χρονος Άγγελος είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Τελικά δεν ξύπνησε ποτέ και άφησε την τελευταία του πνοή δύο βδομάδες αργότερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Άγγελος: Τα βασανιστήρια και η τραγική κατάληξη

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αποδείκνυε το μαρτύριο που ζούσε ο 3χρονος, ενώ η μη αναστρέψιμη κατάστασή του φαίνεται να οφείλεται σε τραύματα που προήλθαν από γροθιά και έντονο ταρακούνημα, γνωστό και ως Σύνδρομο Ανατάραξης Μωρού.

Ο Άγγελος έφερε μώλωπες σε όλο του το σώμα (και προγενέστερες) και καψίματα από τσιγάρο σε διάφορα σημεία του κορμιού του.

Το 3χρονο αγόρι, με τον θάνατό του έδωσε ελπίδα για ζωή σε δύο άλλους ανθρώπους σε Ελλάδα και Γερμανία.

Η τραγική κατάληξη του Άγγελου δεν φαίνεται να σόκαρε τους δύο φερόμενους ως κακοποιητές του, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, οι δύο κατηγορούμενοι ενδιαφέρθηκαν ενώπιον του ανακριτή να ελαφρύνουν τη θέση τους ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλον για την κακοποίησή του, όπως αναφέρει το patris.gr.

Η 26χρονη μητέρα ισχυρίστηκε πως τον γιο της χτυπούσε με το ξύλο της κούνιας ο σύντροφός της. Ο 44χρονος, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε χτυπήσει το αγοράκι και ότι ήθελε, όπως είπε, να καταγγείλει την 26χρονη σύντροφό του και μητέρα του παιδιού για την κακοποίησή του, αλλά φοβόταν.

Έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατό του

Ο Άγγελος έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατο του, αφού η καρδιά και οι νεφροί του μεταμοσχεύτηκαν σε ένα παιδί και έναν ενήλικα 37 ετών αντίστοιχα.

Στο ΠΑΓΝΗ οι γιατροί τήρησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν το παιδί, που έχασε τη μάχη μετά την κακοποίησή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άγγελος δικογραφία βασανιστήρια δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ