Ουρές στα διόδια της Ελευσίνας: Πάνω από 47.800 ΙΧ πέρασαν από τις εθνικές οδούς -Γύρισαν πίσω τα 120 [εικόνες]

Ελεγχος στα διόδια της Ελευσίνας / Φωτογραφία: Intime news/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πάνω από 47.800 αυτοκίνητα πέρασαν από το εθνικό οδικό δίκτυο της Αττικής σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΑΔΑ, από 6.00 έως 17.00 σήμερα, από την Αθηνών-Κορίνθου βγήκαν 11.129 οχήματα και εισήλθαν 9.780 οχήματα. Από αυτά, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις και 100 αυτοκίνητα αναγκάστηκαν σε επιστροφή.

Από την Αθηνών-Λαμίας βγήκαν 14.386 οχήματα και εισήλθαν 14.386 οχήματα. Σε αυτά βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις και 20 αυτοκίνητα πήραν την αντίστροφη διαδρομή.

Τα στοιχεία της προηγούμενης Παρασκευής στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Αττικής

Την προηγούμενη Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και για το ίδιο χρονικό διάστημα:

Από την Αθηνών-Κορίνθου βγήκαν 11.533 οχήματα και εισήλθαν 9.493 οχήματα. Ενώ, την έξοδο από Αθηνών-Λαμίας πήραν 13.824 οχήματα και εισήλθαν μέσω αυτής 12.194 οχήματα. Δεν καταγράφηκε καμία παράβαση.

Ουρές αυτοκινήτων στην Ελευσίνα / Φωτογραφία: INTIME NEWS

Οι απίστευτες δικαιολογίες για πασχαλινή έξοδο

Πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν απίστευτες δικαιολογίες προκειμένου να… εκδράμουν στα χωριά τους. Ενδεικτικά, ένας οδηγός παρουσίασε έγγραφο για παροχή βοήθειας και στο πορτμπαγκάζ είχε σούβλα. Κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν χρήση της επίσκεψης σε οδοντίατρο στο Κιλκίς και σε κτηνίατρο στην Αρκαδία.

Ουρές στα διόδια της Ελευσίνας / Φωτογραφία: Intime News

Άλλοι αναφέρουν ότι έχουν τα αποδεικτικά μετακίνησης στο πορτμπαγκάζ και είναι δύσκολο να τα δείξουν στις Αρχές. Παρόμοια περιστατικά αναφέρθηκαν και σε ρεπορτάζ του OPEN TV, όπου διακρίνονται οι αστυνομικοί να ελέγχουν ένα προς ένα όλα τα οχήματα που επιχειρούν να διέλθουν από τα διόδια της Ελευσίνας. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ακόμη και ότι τους έκλεψαν, και σε αυτή την περίπτωση όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τοπική αστυνομική αρχή πρέπει να τους στείλει έγγραφο που να επιβεβαιώνει την κλοπή για να μπορέσουν να μετακινηθούν.

Πάσχα: Πρόστιμα 300 και 500 ευρώ στους παραβάτες μετακίνησης εκτός νομού

Τα μέτρα για τις μετακινήσεις εκτός νομού αφορούν στο σύνολο της επικράτειας και θα είναι σε ισχύ έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00. Στην ΚΥΑ αναφέρονται και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους κατά παράβαση επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς βάσιμη αιτιολογία εκτός νομού.

Ελεγχοι στα διόδια της Ελευσίνας / Φωτογραφία: Intime News

Στα πρόσωπα που παραβιάζουν τον περιορισμό κυκλοφορίας του άρθρου 1 της ΚΥΑ επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Ειδικώς στην περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ