36.000 δρομείς στο κέντρο της Αθήνας -Αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού [εικόνες] - iefimerida.gr

36.000 δρομείς στο κέντρο της Αθήνας -Αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού [εικόνες]

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ / EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κέντρο της Αθήνας υποδέχτηκε σήμερα στο Ζάππειο περισσότερους από 36.000 δρομείς, μικρούς και μεγάλους, σε εναν αγώνα δρόμου ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ο 33ος Γύρος Αθήνας ενώθηκε με το «Race for the Cure»

Φέτος για πρώτη χρονιά ο 33ος Γύρος της Αθήνας, ο πλέον ιστορικός θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, που από το 1982 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πρωτεύουσας, έγινε σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ένωσε τις δυνάμεις του με το Greece Race for the Cure σε μία διαδρομή 10χλμ με chip χρονομέτρησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αγωνας δρόμου
Ο 33ος Γύρος Αθήνας ενώθηκε με το «Race for the Cure»

Aγώνας δρόμου και περίπατος στην Αθήνα

Το Greece Race for the Cure, είναι αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής HYPERLINK», σε συνδιοργάνωση με τον  Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen.

δρομεις ροζ πανό
36.000 δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν στην Αθήνα

Η ελληνική διοργάνωση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανάμεσα σε 140 διοργανώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρών ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καλωσόρισε τους χιλιάδες συμμετέχοντες στον 33ο Γύρο της Αθήνας.

Κωστας Μπακογιάννης με μικρόφωνο
Παρών στη γιορτή ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε τα εξής: «Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα για 33η χρονιά, είναι μία γιορτή. Μια γιορτή για την υγεία, την ενημέρωση, μα πάνω απ’όλα, την πρόληψη.  Είναι μια γιορτή για κάθε γυναίκα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού. Αλλά και ένα μήνυμα για να μη χαθεί ποτέ πια καμία γυναίκα από καρκίνο του μαστού. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για την πρόληψη. Για όσα πρέπει να κάνουμε πριν, για να μη φτάσουμε στο μετά.
Ο Δήμος της Αθήνας μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις του με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και δεν στέλνει απλώς ένα μήνυμα. Στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Βγαίνει μπροστά και μαζί με όλους δίνει το σύνθημα για την πρόληψη. Για μία υπόθεση που αφορά τις μητέρες μας, τις αδελφές μας, τις γυναίκες μας, τις κόρες μας, τις οικογένειες μας».

Κωστας Μπακογιάννης μιλάει στο Ζάππειο
«Οταν είμαστε όλοι μαζί, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σας καλώ λοιπόν όλους, να γιορτάσουμε μαζί για το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή. Τη ζωή μας. Να την αγαπήσουμε και να τη σεβαστούμε. Να κάνουμε όλοι ότι περνάει από το χέρι μας σε μία κοινωνία που θα προλαμβάνει , που θα ενημερώνει και θα ενημερώνεται. Σε μία υγιή κοινωνία.  Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, είμαστε όλοι μαζί. Και όταν είμαστε όλοι μαζί, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Στον περίπατο συμμετείχε ο υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Στον περίπατο 2 χλμ. συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος καθώς και εργαζόμενοι του υπουργείου. «Μαζί με πάρα πολλούς εργαζόμενους του υπουργείου Εσωτερικών, γυναίκες και άντρες, βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δείξουμε την αγάπη, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας, σε όλες τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη ενάντια στον καρκίνο και θα τον νικήσουν. Η συνταγή είναι αυτή: πρόληψη, αγάπη και αλληλεγγύη για να τα καταφέρουνε», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του πριν από τον περίπατο.
Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «πολύ αισιόδοξη νότα ελπίδας» το γεγονός ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι εδώ από το πρωί γιατί με τον εθελοντισμό πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ένα ουσιαστικό νόημα στις γκρίζες μέρες που έχουμε περάσει στην χώρα μας».

Αγώνας δρόμου με παράλληλες δράσεις

Στο πλαίσιο του Greece Race for the Cure πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες δράσεις, για την  προαγωγή της υγείας γενικότερα, αλλά και την ανάδειξη της δύναμης των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού, τόσο κατά την ημέρα του αγώνα όσο και το Σάββατο πριν από αυτόν, μετατρέποντας τον αγώνα σε μία γιορτή ζωής.

μηνύματα
Στις παράλληλες δράσεις και τα μηνύματα που άφησαν οι δρομείς στο Ζάππειο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για την ευαισθητοποίηση του κοινού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.

δρομεις εκκινηση
36.000 δρομείς έδωσαν το παρών κατά του καρκίνου του μαστού

Το ηχηρό μήνυμα της ημέρας: Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ