Περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες αναχώρησαν από τη Λέσβο τις τελευταίες 20 ημέρες - iefimerida.gr

Περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες αναχώρησαν από τη Λέσβο τις τελευταίες 20 ημέρες

Μετανάστες αναχωρούν με λεωφορείο / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
Μετανάστες αναχωρούν με λεωφορείο / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες αναχώρησαν από τη Λέσβο τις τελευταίες 20 ημέρες, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης προσπάθειας αποσυμφόρησης του νησιού.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 23 Μαρτίου μέχρι και χθες, Τρίτη 13 Απριλίου, αναχώρησαν από τη Λέσβο πάνω από 1.100 άτομα, στα οποία είχε εγκριθεί το αίτημα ασύλου που είχαν υποβάλει, ενώ για να τους επιτραπεί η έξοδος από το νησί ελέγχθηκαν ιατρικά για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι η αναχώρηση αυτού του προσφυγικού πληθυσμού έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό αυτών που διαμένουν σε δομές στη Λέσβο. Στην προσωρινή δομή του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, σύμφωνα με στοιχεία της 12ης Απριλίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διαμένουν 5.938 άτομα, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2020 ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο ΚΥΤ της Μόριας ξεπερνούσε τις 20.000 άτομα. Επίσης, στη δημοτική δομή στον Καρά Τεπέ, του οποίου έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο στα τέλη Απριλίου, ο αριθμός των φιλοξενούμενων περιορίστηκε στους μόλις 885.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λέσβος πρόσφυγες Μυτιλήνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ