fbpx Εθνικές εκλογές 2019: Εως 805 ευρώ η αποζημίωση στους δικαστικούς αντιπροσώπους [πίνακας & έγγραφο] | ΕΚΛΟΓΕΣ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΚΛΟΓΕΣ
Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΣΑ

Εθνικές εκλογές 2019: Εως 805 ευρώ η αποζημίωση στους δικαστικούς αντιπροσώπους [πίνακας & έγγραφο]

Ενας ψηφοφόρος ρίχνει τη ψήφο του στην κάλπη
04|07|2019 | 11:58
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα απασχοληθούν έως και για 7 ημέρες για τις εθνικές εκλογές 2019 / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εναν πλήρη οδηγό για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα απασχοληθούν στις εθνικές εκλογές 2019 ανάρτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).

Ο ΔΣΑ, αρχικά, ενημερώνει τους δικαστικούς αντιπροσώπους ότι η αποζημίωση για την εργασία στις εθνικές εκλογές 2019 «διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με αυτά των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου του 2012».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα έναν πλήρη οδηγό για ψηφοφόρους και τα μέλη εφορευτικών επιτροπών για τις εθνικές εκλογές 2019.

Μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα τα ύψη αποζημιώσεων των δικαστικών αντιπροσώπων ανάλογα με την τοποθεσία και τις ημέρες υπηρεσίας:

Πίνακας με τις αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων στις προσεχείς εκλογές
Οι αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων στις Εθνικές Εκλογές 2019 / Πηγή: DSA.GR

Ενδεικτικά, σημειώνεται, ότι η ημερήσια αποζημίωση ορίστηκε στα 115 ευρώ, ενώ οι ημέρες απασχόλησης κυμαίνονται από 5 έως 7 (τελικά ποσά από 575 έως και 805 ευρώ).

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ η καταβλητέα αποζημίωση για τις εθνικές εκλογές 2019 είναι «αυξημένη κατά τι από αυτήν του Ιανουαρίου του 2015 (με σταυροδοσία αμφότερες) και αυξημένη κατά πολύ από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 (χωρίς σταυροδοσία)».

Ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που θα συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές 2019 θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα που θα ανοίξει στο www.gsis.gr, προκειμένου να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους.

Εθνικές εκλογές 2019: Διευκολύνσεις στις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής -όπως ισχύει και για τους ψηφοφόρους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών- για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων θα γίνεται δωρεάν, χωρίς την καταβολή διοδίων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων κατά τις εθνικές εκλογές 2019, ο ΔΣΑ τονίζει ότι θα ισχύσουν τα εξής:

  • Για όλη τη διάρκεια του πενθημέρου, από την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στις 10:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019, η διέλευση επιβατικών ιδιωτικής χρήσης των δικαστικών αντιπροσώπων θα γίνεται δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων.

Επίσης, μετά από αίτημα των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα παρέχεται έκπτωση στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου, πλοίων, τρένων, υπεραστικών λεωφορείων και πτήσεων της Aegean Airlines και της Olympic Air, με βάση τις παρακάτω αποφάσεις των εταιρειών:

  • Η αεροπορική εταιρεία AEGEAN και Olympic Air, προσφέρει ειδικό ναύλο 45 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της, για τις αεροπορικές μετακινήσεις των Δικαστικών Αντιπροσώπων, που θα πραγματοποιηθούν για την άσκηση των καθηκόντων τους κατά τις εθνικές εκλογές 2019. Στην τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • H TΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε την παροχή έκπτωσης 30% στις τιμές των κανονικών εισιτηρίων, για ταξίδι απλής μετάβασης στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, εφόρων, γραμματέων και δικαστικών αντιπροσώπων, για τη μετάβασή τους από τον τόπο διαμονής τους, στο τόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους, ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019. Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη της απόφασης διορισμού για τις εθνικές εκλογές 2019 και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.
  • Για τον ίδιο σκοπό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα χορηγεί την ίδια έκπτωση (30%) επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή επιστροφή και για όσους πολίτες ταξιδέψουν σιδηροδρομικά. Η έκπτωση θα χορηγείται με απλή επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου.
  • Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών απευθυνόμενη στα ΚΤΕΛ ζήτησε τη χορήγηση έκπτωσης επί της τιμής των εισιτηρίων για τη μετακίνηση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, εφόρων και ψηφοφόρων. Η Ομοσπονδία των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά, με έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις καθώς και για την έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής.
  • Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αποφάσισαν την παροχή έκπτωσης στις τιμές των κανονικών εισιτηρίων για τη μετάβαση των εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, εφόρων, γραμματέων και δικαστικών αντιπροσώπων, καθώς και την παροχή έκπτωσης για τη μεταφορά των οχημάτων τους, στο σύνολο σχεδόν των προορισμών κατά τη διαδικασία των εθνικών εκλογών 2019.

Ολο το έγγραφο του ΔΣΑ:

ΣΧΟΛΙΑ