Άννα Ροκοφύλλου στο iefimerida.gr: Δεσμεύομαι να είμαι η φωνή των πολιτών της Α’ Αθήνας στο κοινοβούλιο - iefimerida.gr

Άννα Ροκοφύλλου στο iefimerida.gr: Δεσμεύομαι να είμαι η φωνή των πολιτών της Α’ Αθήνας στο κοινοβούλιο

Η Άννα Ροκοφύλλου
Η Άννα Ροκοφύλλου αναλαμβάνει πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με απόφαση Μητσοτάκη

Συναντήσαμε την Άννα Ροκοφύλλου, υποψήφια στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο διάλογος με το… καλημέρα είναι ενδεικτικός της εξωστρέφειάς της.

Αμέσως σε κάνει να νιώθεις οικεία, σαν να γνωρίζεσαι μαζί της από χρόνια -έχει επικοινωνιακό γκελ και χάρισμα.

  • «Γειά σας, κυρία Ροκοφύλλου»
  • «Άννα!»
  • «Γιατί Άννα;»
  • «Γιατί αυτό είναι το όνομά μου και το σύνθημά μου: Με την Άννα στην Άλφα (Αθηνών).

Οπότε η συζήτηση ξεκίνησε αμέσως με το αβίαστο ερώτημα: «Γιατί με την Άννα στην Α' Αθηνών;»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γιατί είμαι πια κομμάτι της, μετά από τρεις δεκαετίες ενασχόλησής μου με τα κοινά, είτε ως περιφερειακός σύμβουλος, είτε ως αντιδήμαρχος Αθηναίων. Έχω γυρίσει πόρτα-πόρτα τις γειτονιές της Α’ Αθήνας με τις ιδιαιτερότητες που κάθε μία εμπεριέχει. Ξέρω καλά τα προβλήματα, τις αβελτηρίες αλλά και τις προσδοκίες για μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες διψούν οι πολίτες της Α’ Αθηνών. Και, φυσικά, γιατί έχω την όρεξη, τη διάθεση και την ενεργητικότητα που εισπράττω από τους χιλιάδες φίλους που συναντώ καθημερινά να τρέξω, να διεκδικήσω, να υλοποιήσω».

Άννα Ροκοφύλλου: Οι σπουδές στο Παρίσι και το όνειρο να γίνει ηθοποιός

Η Άννα Ροκοφύλλου είναι νομικός και έχει εξαιρετικές σπουδές.

«Ολοκλήρωσα τα μεταπτυχιακά μου στο Κοινοτικό Δίκαιο στα πανεπιστήμια Παρίσι Ι (Sorbonne) και ΧΙ (Sceaux). Η δράση μου στο Ευρωκοινοβούλιο, ως νομικός εμπειρογνώμων, μου εξασφάλιζε απόσταση ασφαλείας από τον πυρήνα πολιτικής επιρροής αλλά και πολύτιμη εμπειρία», λέει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο μυαλό μου φλέρταρε η ιδέα να γίνω ηθοποιός. Έχω κάνει και ένα σύντομο πέρασμα από τη δημοσιογραφία, στην εφημερίδα ''Τα Νέα''. Όμως δεν χρειαζόμουν πρακτική εξάσκηση: Γαλουχήθηκα στην πολιτική από την οικογένειά μου. Μεγάλωσα σε πολιτικό σπίτι. Η πολιτική ήταν συνυφασμένη με τη ζωή μας. Η πολιτική κυλάει στο αίμα μου», σημειώνει η Αννα Ροκοφύλλου.

Η Άννα Ροκοφύλλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Η Άννα Ροκοφύλλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πατέρας της, νομικός, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και βουλευτής, Χρήστος Ροκόφυλλος, στα τελευταία σκαλοπάτια της καριέρας του διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας (1994-1995) με υπουργό τον Κώστα Σημίτη, και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (1999-2000) με υπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Η μητέρα της ασχολούνταν πολύ με το ΠΑΣΟΚ τότε. Πολύ πιο πριν με τη Δημοκρατική Άμυνα, επί χούντας. Αντιστασιακή, μετά με τους μηχανικούς, με τον Γεννηματά.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση με τα κοινά;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν το 1994 ο Θεόδωρος Πάγκαλος διεκδικούσε την Αθήνα, προέκυψε για πρώτη φορά η ευκαιρία να κατέβω στις γειτονιές της πόλης. Σε πολύ νεαρή ηλικία, περίπου 26 ετών.

Ο Πάγκαλος οραματιζόταν να δημιουργήσει επτά διαμερίσματα, επτά μικρά δημαρχεία, κατά το πρότυπο του Παρισιού. Έψαχνε νέους ανθρώπους και επιστήμονες, όπως εγώ.

Η Άννα Ροκοφύλλου όταν ήταν πρόεδρος στον ΟΠΑΝΔΑ
Η Άννα Ροκοφύλλου όταν ήταν πρόεδρος στον ΟΠΑΝΔΑ

»Το βρήκα ωραία ιδέα, ήθελα να ασχοληθώ. Εκλέχθηκα για πρώτη φορά το 1994 διαμερισματική σύμβουλος. Ήταν τεράστια εμπειρία το διαμερισματικό συμβούλιο, με καθόρισε. Ήρθα σε επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους. Τότε ασχολήθηκα πρώτα με τις άδειες καταστημάτων. Κάναμε έργα. Ήταν η επαφή με τον πολίτη, με τον δημότη, με τις γειτονιές, μια πολύ άμεση επαφή και μου άρεσε αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι ο θεσμός που έρχεται κοντά στον άνθρωπο. Ένιωθα ότι κάτι κάνω, έστω σε μικρή κλίμακα. Αλλά ότι κάτι αλλάζει στην πόλη. Είναι η πιο άμεση μορφή εξουσίας: Κάνεις ένα έργο και αμέσως το βλέπεις να πραγματοποιείται. Σχεδιάζεις μια παιδική χαρά και τη βλέπεις να δημιουργείται. Πέρασα από όλα τα στάδια της αυτοδιοίκησης. Κατέβηκα τρεις φορές στον Δήμο της Αθήνας. Τρεις τετραετίες εκλέχτηκα. Έπειτα εκλέχτηκα άλλες δύο φορές στην περιφέρεια Αττικής. Ύστερα επέστρεψα στον δήμο. Αναδείχθηκα για δύο χρόνια σε πρώτη πρόεδρο στον Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.). Τέλος, ανέλαβα αντιδήμαρχος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας».

Ροκοφύλλου: Η σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η ανακάλυψη του TikTok

Η Άννα Ροκοφύλλου αγαπά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν από τους πρώτους -και ίσως λίγους, αρχικά- που πίστεψε ότι θα εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Όταν έγινε πράξη, ήταν στο γραφείο του Μητσοτάκη στο Παγκράτι και έπεσε με κλάματα στην αγκαλιά του. «Είδες που στα έλεγα;». Από το ΠΑΣΟΚ έφυγε γιατί, όπως λέει, «το ΠΑΣΟΚ έφυγε από εμένα, όχι εγώ από το ΠΑΣΟΚ».

Έτσι, όταν ήρθε η πρόταση Μητσοτάκη να είναι υποψήφια στην Α' Αθηνών δεν το πολυσκέφτηκε.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άννα Ροκοφύλλου / Φωτογραφία: ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος
Κυριάκος Μητσοτάκης και Άννα Ροκοφύλλου / Φωτογραφία: ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχοντας μια πολύχρονη προσωπική και οικογενειακή πολιτική διαδρομή στο χώρο του Προοδευτικού Κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές αποφάσισα να συστρατευθώ με το εκσυγχρονιστικό ρεύμα σταθερότητας και συνέχειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπλα μου στη νέα αυτή προσπάθεια θα είναι η επαφή μου με τους Αθηναίους, που σφυρηλατήθηκε στα 25 χρόνια που τους υπηρετώ ως αυτοδιοικητικό στέλεχος. Και ελπίζω ότι θα βρεθούν δίπλα μου, συμμεριζόμενοι την άποψή μου ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, σιγουριάς και ανανέωσης που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019», είχε δηλώσει τότε.

Ο σύζυγός της, ένας δραστήριος αλλά αφανής, από επιλογή, επιχειρηματίας, ο Σπήλιος Μανιάς, έχει αδελφική φιλία με τον σημερινό πρωθυπουργό, την οποία δεν έχει διαφημίσει ποτέ. Ο γιος της ο Πάνος, ολόκληρο παλικάρι πια, είναι η αδυναμία της και «ο πιο σκληρός επικριτής μου», όπως παραδέχεται. Η ίδια, κλασική Ελληνίδα μάνα.

Η Άννα Ροκοφύλλου με τον γιο της Πάνο
Η Άννα Ροκοφύλλου με τον γιο της, Πάνο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταία, «ανακάλυψε» και τα σύγχρονα social media. Η Άννα Ροκοφύλλου εγκαινίασε την παρουσία της στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, με ένα βίντεο όπου δίνει τον λόγο στη νέα γενιά. Κυριαρχεί το hashtag me_tin_Anna_stin_A (Με την Άννα στην Α') και μιλούν φίλοι του γιου της, «τα παιδιά της», όπως λέει, τα οποία εξηγούν γιατί να προτιμήσουν οι ψηφοφόροι την Άννα Ροκοφύλλου. Μιλά στο τηλέφωνο με τον γιο της σε νυχτερινή έξοδο και τον συμβουλεύει «να μην πιει και να βάλει μπουφάν», ενώ στο τέλος δίνει τον λόγο και στον... γάτο της τον Μένιο, για να πει πού ψηφίζει.

Το βίντεο που ανέβασε η Άννα Ροκοφύλλου στο TikTok:

Τι δεσμεύεστε σε εκείνους που θα σας εμπιστευτούν τον έναν από τους 4 σταυρούς τους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Αθήνας;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεσμεύομαι κάτι απλό αλλά που σπανίζει, δυστυχώς, στις μέρες μας: Ότι δεν θα πάψω να είμαι εκεί, δίπλα τους όπως τώρα, έτσι και την επόμενη ημέρα της εκλογής μου. Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοικτή για κάθε πολίτη που θέλει να μου εμπιστευτεί το πρόβλημά του, την ιδέα του, την πρότασή του. Δεσμεύομαι για μαχητική παρουσία μέσα και έξω από τη Βουλή. Για να κάνουμε την Αθήνα μας, πιο όμορφη, πιο ασφαλή, πιο ανθρώπινη και τους κατοίκους της να πιστέψουν ότι μπορούν να εκπροσωπούνται επάξια.

Δεσμεύομαι να είμαι η φωνή των πολιτών της Α’ Αθήνας στο κοινοβούλιο. Δεσμεύομαι ότι μπαίνω στην πολιτική για να προσφέρω και όχι για να πάρω. Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους, ότι θα τους υπηρετήσω με συνέπεια, εντιμότητα και εργατικότητα, όπως έχω μάθει στη ζωή μου, από όποια θέση και αν μου εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της Αθήνας ως τώρα.

Γιατί Μητσοτάκης και ΝΔ και όχι άλλος πρωθυπουργός και άλλο κόμμα στη διακυβέρνηση;

Γιατί αυτό δείχνει η λογική, η εμπειρία, ο ρεαλισμός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν διέψευσε στιγμή τις προσδοκίες όσων των εμπιστευτήκαμε και τον στηρίξαμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί 4 χρόνια ως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ ως κυβέρνηση απέδειξαν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει την πορεία που της αξίζει. Με σχέδιο, πρόγραμμα, σκληρή δουλειά, ενεργητικότητα, φαντασία, πρωτοβουλίες διεθνούς εμβέλειας, απέδειξαν ότι το όραμα μπορεί να γίνει πράξη. Χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς κραυγές, χωρίς ψέματα. Με αλήθειες και έργο.

Ζητάμε τη σύγκριση, γιατί δεν αντέχει στο ζύγι ο Τσίπρας έναντι του Μητσοτάκη, η κυβέρνηση ΝΔ έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου. Γιατί ο κόσμος έχει βαρεθεί από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, από τις περιπέτειες, από τις παλινωδίες και εν τέλει από τις επικίνδυνες πρακτικές που ακολούθησε ο Αλ. Τσίπρας και που θα εφάρμοζε και τώρα, εφόσον γινόταν πρωθυπουργός. Γιατί οι πολίτες έχουν ανάγκη από μια χώρα ασφαλή, από μια οικονομία ισχυρή, από μια υπερήφανη και ισχυρή εξωτερική πολιτική, από μια κυβέρνηση που ακούει τις αγωνίες του πολίτη, μια κυβέρνηση αποφασιστική που παίρνει πρωτοβουλίες άμεσα και ορθολογικά, μια κυβέρνηση που έχει αξιοπιστία και τηρεί τις δεσμεύσεις της.

 Η Άννα Ροκοφύλλου εξηγεί «γιατί με την Άννα στην Α' Αθηνών»
Η Άννα Ροκοφύλλου εξηγεί «γιατί με την Άννα στην Α' Αθηνών»

Και επειδή ρωτάτε έναν άνθρωπο που προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο, θα σας απευθύνω την εξής πρόκληση: Βρείτε μου έναν πολιτικό που να είναι πιο κοινωνιστής, πιο ανοικτός, πιο φιλελεύθερος, πιο αποτελεσματικός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί νομίζετε ότι ο Μητσοτάκης μιλά στην ψυχή των πολιτών, ιδίως όσων διψούν για εκσυγχρονισμό, για προκοπή, για πρόοδο; Γιατί πιστεύετε ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στράφηκε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Προσέξτε, δεν μιλώ για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έχει χαράξει άλλη ρότα, εκείνη του λαϊκισμού, μιλώ για τον κόσμο που πίστεψε στις αξίες που σας προανέφερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα του κέντρου, της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς συσπειρώνονται σήμερα γύρω από τη μοναδική λύση, που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Θα το δείτε στις κάλπες της Κυριακής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ