Barn Ηouse: Η γοητευτική αγροικία στην Κέρκυρα που σε μεταφέρει σε μεσαιωνικό παραμύθι - Πέτρινη, μέσα σε ελαιώνα [εικόνες] | DESIGN | iefimerida.gr

Barn Ηouse: Η γοητευτική αγροικία στην Κέρκυρα που σε μεταφέρει σε μεσαιωνικό παραμύθι - Πέτρινη, μέσα σε ελαιώνα [εικόνες]

Barn House: Μια μοναδική αγροικιά στην Κέρκυρα
Barn House στην Κέρκυρα

Επιβλητικά αρχοντικά, βενετσιάνικα κτίρια, γοητευτικές εκκλησίες, μεταγενέστερα νεοκλασικά, παραδοσιακές αγροικίες. Αναμφισβήτητα η Κέρκυρα είναι ένα νησί με ιδιαίτερο ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Τρανή απόδειξη μια εξοχική κατοικία στο βόρειο τμήμα του νησιού που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Urban Soul Project.

Πρόκειται για το Barn House που βρίσκεται μέσα σε έναν ελαιώνα, κοντά στη θάλασσα και το οποίο συνδυάζει την αρχέτυπη δομή των αγροικιών με τα παραδοσιακά μορφολογικά στοιχεία του νησιού, διατηρώντας έτσι έναν αυθεντικό χαρακτήρα αλλά και μια αρμονική ομορφιά που γίνεται ένα με το τοπίο.

«Η αρχιτεκτονική ιδέα για τη σύνθεση ενός συμπλέγματος κτιρίων, με αφετηρία την αρχετυπική δομή των αγροικιών, με κύρια και βοηθητικά κτίρια γύρω από μία περίκλειστη αυλή, ψηλούς μαντρότοιχους, σε συνδυασμό με μορφολογικά στοιχεία της Κέρκυρας προκύπτει από την πρόθεση σχεδιασμού ενός οικήματος που ανήκει στον τόπο», λένε στο iefimerida οι επικεφαλής αρχιτέκτονες του Urban Soul Project στη Θεσσαλονίκη, Tάσος Γεωργαντζής και Κωνσταντίνος Φλώρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Barn House αποτελείται από το κυρίως πέτρινο κεντρικό κτίσμα διπλού ύψους, με δίρριχτη εμφανή στέγη, που περιλαμβάνει το καθιστικό, την ανοιχτή κουζίνα και το χώρο φαγητού, από ένα διώροφο κτίσμα, που περιλαμβάνει υπνοδωμάτια, και ένα ανεξάρτητο ισόγειο κτίσμα που φιλοξενεί τον ξενώνα.

Η σχέση των τριών κτιρίων ορίζεται από την ορθοκανονική σχέση των δύο, του κτίσματος των δωματίων, και του κεντρικού με τους χώρους διημέρευσης, τα οποία ενώνονται με ένα λαιμό εισόδου, ενώ ο ξενώνας είναι στραμμένος σε σχέση με τα δύο, για λόγους ιδιωτικότητας. Παράλληλα η στροφή και η απόσταση αφήνει πέρασμα από την πίσω, περίκλειστη αυλή προς τους υπαίθριους χώρους μπροστά στην κατοικία, και την πισίνα.

Barn House στην Κέρκυρα
H πισίνα του The Barn House από ψηλά

Η καρδιά της κατοικίας, όμως, είναι ουσιαστικά η πίσω αυλή, μέσω της οποίας γίνεται η πρόσβαση από τον εξωτερικό χώρο στάθμευσης και εισόδου, ενώ η πέργκολα προσφέρει έναν ιδιωτικό χώρο για εξωτερική μαγειρική και φαγητό. Παράλληλα στην μεγάλη όψη του συγκροτήματος δεσπόζει μια εντυπωσιακή πισίνα, χρωματισμένη σε υποπράσινο τόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι εξίσου σημαντικά και αποτελούν ουσιώδη στοιχεία για τη σύνθεση του χώρου.

Αυτά είναι η πέτρα στη δόμηση και στη δαπεδόστρωση, ο χρωματιστός σοβάς, η ξύλινη στέγη, τα ταμπλαδωτά ξύλινα κουφώματα, καθώς και ένα δάπεδο μωσαϊκού με ψηφίδες στα χρώματα της γης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project, με γραφεία στη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο, αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα από αρχιτέκτονες, interior designers, πολιτικούς και ηλεκτρολόγους μηχανικούς και project managers, έχοντας στο portfolio σπουδαίες διακρίσεις και δημοσιεύσεις.

Δείτε φωτογραφίες από την αγροικία στην Κέρκυρα:

Το Barn House βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας και έχει έναν πανέμορφο κήπο με πισίνα που περιβάλλεται από έναν ελαιώνα.

Barn House στην Κέρκυρα
Το οικόπεδο είναι επίμηκες, με διαπλάτυνση.
Barn House στην Κέρκυρα
Αυτό οδήγησε στην αναγκαστική σχεδόν τοποθέτησή του σε αυτό το διαπλατυμένο τμήμα.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Barn House στην Κέρκυρα
To Barn House αποτελείται από το κυρίως πέτρινο κεντρικό κτίσμα, ένα διώροφο κτίσμα και ένα ανεξάρτητο ισόγειο κτίσμα.
Barn House στην Κέρκυρα
Ενας καταπράσινος ελαιώνας περιβάλλει το Barn House.
Barn House στην Κέρκυρα
Tο εσωτερικό του Barn House
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Barn House στην Κέρκυρα
Barn House στην Κέρκυρα
Barn House στην Κέρκυρα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Barn House στην Κέρκυρα
Barn House στην Κέρκυρα
Barn House, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project

Φωτογραφίες: Kimberley Powell

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρχιτεκτονική design Κέρκυρα σπίτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ