Οι νταβατζήδες, η ανίκανη κυβέρνηση και τα μανιφέστα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
 

Οι νταβατζήδες, η ανίκανη κυβέρνηση και τα μανιφέστα

Η κυβέρνηση δια μέσου του υφυπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου είχε υποσχεθεί ότι το πρωί της Δευτέρας δεν θα υπάρχει ούτε μια σακούλα σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας. Επίσης είχε απειλήσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ότι θα απολυθούν -μέσω της κατάργησης των οργανικών τους θέσεων- εάν δεν εργάζονταν το Σαββατοκύριακο. Εκδόθηκε μάλιστα και υγειονομική εγκύκλιος που στην ουσία καθιστά ποινικά κολάσιμη πράξη τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών.

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σήκωσε τα χέρια ψηλά δηλώνοντας αδυναμία και επισήμανε πως μόνο ο στρατός θα μπορούσε να δώσει τη λύση.

Ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός είχε επισημάνει πριν λίγες ημέρες ότι οι ευθύνες για την αποκομιδή ανήκουν τόσο στους δημάρχους όσο και στην κυβέρνηση. Ουσιαστικά μάλιστα προέτρεψε τον πρωθυπουργό είτε να διώξει όποιον υπουργό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα ή ακόμη και και παραιτηθεί.

Τα σκουπίδια και ο εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων είναι ένα ακόμη πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Ενας από τους ενδεικτικούς λόγους για τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Η σημερινή κυβέρνηση προφανώς δεν είναι ικανή να το λύσει. Προσπαθεί, αλλά προφανώς δεν έχει ούτε το σθένος, ούτε την αποφασιστικότητα να επιβάλει το νόμο, την τάξη και σε τελευταία ανάλυση την κοινή λογική απέναντι στους κάθε λογής νταβατζήδες που εκβιάζουν το κοινωνικό σύνολο προκειμένου να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.

Τα μανιφέστα είναι καλά, αλλά πρέπει να δίνουν εκτός από την καταγραφή της πραγματικότητας και λύση στα προβλήματα του λαού. Αλλιώς είναι πολύ ωραία, αλλά αδειανά πουκάμισα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ