Το παράδειγμα της μικρής, «απροστάτευτης» και διχοτομημένης Κύπρου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
 

Το παράδειγμα της μικρής, «απροστάτευτης» και διχοτομημένης Κύπρου

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Κύπρο κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός τεραστίου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ και για επέκταση των ερευνών σε διπλανά οικόπεδα.

Παρά τις απειλές της Τουρκίας, η Κυπριακή ηγεσία αποδεικνύει στη θεωρητικά δυνατότερη και ισχυρότερη... μητέρα Ελλάδα πως γίνονται σήμερα οι δουλειές.

Εχοντας βάλει αρχικά στο παιχνίδι τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και στη συνέχεια τουλάχιστον τη Ρωσία αλλάζουν εν τοις πράγμασι το status quo δεκαετιών στην Νοτιανατολική Μεσόγειο, κάτι το οποίο δεν κατόρθωσαν να κάνουν μέσα από τη διπλωματία, με τα παρακάλια και την επίκληση της διεθνούς νομιμότητας εδώ και περίπου 40 χρόνια.

Και μας αποδεικνύουν ότι ο σοβαρός σχεδιασμός, η τόλμη και το όραμα δικαιώνονται.

Αντιθέτως η ατολμία, η μυστική διπλωματία, η αναβλητικότητα και οι ισορροπίες του τρόμου στο τέλος σε οδηγούν σε στρατηγική ήττα. Καθώς κάθε υπαναχώρηση ερμηνεύεται ως αδυναμία και στο τέλος βρίσκεσαι με τον καταληψία να σου διεκδικεί την περιουσία λόγω χρησικτησίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ