Οι πληρωμένες προεκλογικές διακοπές του κ. Κοτσιφάκη...

Του Θάνου ΟικονομόπουλουΔεν νομίζω πως εξεπλάγη κανείς από την "μαχητική" αντίδραση των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ, στην απόφαση της κυβέρνησης να αναπληρωθούν τα κενά στις ώρες, λόγω καταλήψεων, διδασκαλίας με υποχρεωτικό άνοιγμα 500 σχολείων τρεις μέρες πριν λήξουν οι πασχαλινές διακοπές. Συνδικαλισμός, στην ελληνική εκδοχή του, σημαίνει κατ' αρχήν να είσαι πάντα έτοιμος και αποφασισμένος να δίνεις μάχες. Το "γιατί" μάχεσαι, το "πότε" και εναντίον ποίου, έρχεται πάντα σε δεύτερη μοίρα... Όπως και το "επιχείρημα" που επικαλείσαι.

Δεν ισχυρίζομαι πως με τρεις μέρες μαθήματα για αναπλήρωση των κενών, οι μαθητές θα γίνουν καλύτεροι η πιο έτοιμοι για τις επερχόμενες εξετάσεις. Ειδικά όσοι προετοιμάζονται να δώσουν Πανελλήνιες, είναι κοινό μυστικό ότι όσες απουσίες τους "περισσεύουν", τις εκμεταλλεύονται αυτόν τον καιρό για να μπορούν να παρακολουθούν πιο εντατικά τα... φροντιστήρια που κάνουν (και σ' αυτά δεν υπάρχουν ούτε... απουσίες ούτε πασχαλινές διακοπές!), αφού το εκπαιδευτικό μας σύστημα (δηλαδή και οι καθηγητές...) έχουν αναδείξει το σχολείο σε πάρεργο και κύριο έργο την επί πληρωμή φροντιστηριακή εκπαίδευση.

Αλλά να επικαλείται ένας κλάδος ότι οι 15θήμερες πασχαλινές διακοπές είναι θεσμικά κατοχυρωμένο "κεκτημένο" για τα μέλη του, και ως εκ τούτου θα "αντισταθεί" για να μην φαλκιδευθεί αυτό το "κεκτημένο" (άπαξ, και για τρεις μόνο μέρες, δηλαδή 18 ώρες εργασίας!), είναι κάτι περισσότερο από τρελό- είναι προκλητικό! Ιδιαίτερα για μια κοινωνία σε κρίση και απόγνωση,με την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα στα ύψη, με εξευτελιστικούς μισθούς (όταν καταβάλλονται...), δίχως την παραμικρή εξασφάλιση που απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Και μάλιστα από τους καθηγητές (με τα παράνομα και μάλιστα φοροδιαφεύγοντα..."ιδιαίτερα" και την απασχόληση πολλών στα φροντιστήρια) που απολαμβάνουν τρεις μήνες πληρωμένες διακοπές!

Ορθώς η ΟΛΜΕ επικαλείται τις ελλείψεις και τα οργανωτικά κενά που υπάρχουν στα δημόσια σχολεία. Μόνο που γι' αυτά, σχεδόν όλες οι κατά καιρούς προτάσεις της επικεντρώνονται σε περισσότερες προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς των καθηγητών, μείωση των ανά καθηγητή εβδομαδιαίων ωρών παρουσίας στο σχολείο. Ακόμη και σήμερα που η χώρα μαστίζεται από την κρίση, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ... "πάνε σαν άλλοτε", με αιτήματα που ακόμη και όσα εξ αυτών είναι λογικά, εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Την ώρα που όλη η κοινωνία κάνει "το σκ@τό της παξιμάδι" οι καθηγητοσυνδικαλιστές ζουν στον δικό τους κόσμο! Απόδειξη; Ενώ υποτίθεται ότι "μάχονται" για να μην παραβιασθεί το θεσμικά κατοχυρωμένο "κεκτημένο" τους για 15θήμερες πασχαλινές διακοπές και αρνούνται αυτές τις 18 ώρες διδασκαλίας, λένε στην ανακοίνωσή τους "και μάλιστα χωρίς υπερωριακή αμοιβή"!Δηλαδή αν το κράτος τους έδινε κάποια ευρώ, μια χαρά θα περιφρονούσαν και θα παραβίαζαν "κεκτημένα" και άλλα ηχηρά παρόμοια...

Να ρωτήσουμε τον κ. Κοτσιφάκη, "καπετάνιο" της ΟΛΜΕ (και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -όλοι οι συνειρμοί όχι μόνο επιτρέπονται αλλά επιβάλλονται!) αφού ντε και καλά "αγωνίζεται" να μην φαλκιδευθεί (έστω και άπαξ) το "κεκτημένο" των 15θήμερων πασχαλινών διακοπών των καθηγητών, και αφού αναγνωρίζει τα ήδη υφιστάμενα κενά στην δημόσια εκπαίδευση, γιατί δεν έκανε μια παραγωγική συμβιβαστική αντιπρόταση στην κυβέρνηση; Ας πούμε αυτές οι 18 ώρες διδασκαλίας, να αναπληρωθούν με πρόσθετη ημερήσια διδασκαλίας 1,5 ώρας... Να δείξει, τουλάχιστον, ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην λύση του. Χωρίς... υπερωριακή αμοιβή.

Θα μου πείτε ότι αν σκεφτόταν και ενεργούσε έτσι ο κ. Κοτσιφάκης, θα ήταν ένας... κανονικός άνθρωπος μιας χώρας που βολοδέρνει σε κρίση. Αλλά, ο κ. Κοτσιφάκης είναι συνδικαλιστής. Είναι επαγγελματίας "μαχητής".Επιπλέον,είναι "αντιμνημονιακός" και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, άρα συμμερίζεται την άποψη του Μάο, "μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση...". Μπορεί να... χάσαμε τον Λαζόπουλο, αλλά ευτυχώς έχουμε τον κ. Κοτσιφάκη! Κι' ο Θεός να βάλει το χέρι του...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ