6 βιβλία αυτοβελτίωσης για να διαβάσετε το φετινό καλοκαίρι - iefimerida.gr

6 βιβλία αυτοβελτίωσης για να διαβάσετε το φετινό καλοκαίρι

Βιβλία αυτοβελτίωσης
Φωτογραφία: Shuttertock
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Βιβλία για να ξυπνήσουν την πραγματική δύναμη που έχετε μέσα σας και να μεταμορφώσουν τη ζωή σας.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται τα βιβλία αυτοβελτίωσης που έχουν ως στόχο να δώσουν πρακτικές οδηγίες στους αναγνώστες προκειμένου να τους αφυπνίσουν και να «ξυπνήσουν» την εσωτερική δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Υπάρχουν αναγνώστες που λατρεύουν τα βιβλία αυτοβελτίωσης και έχουν δει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας πρακτικές που αναφέρουν οι συγγραφείς. Μάλιστα, τα περισσότερα παραδείγματα που χρησιμοποιούν είναι από την προσωπική τους διαδρομή μέχρι να φτάσουν στο δρόμο της εσωτερικής γαλήνης και να απολαύσουν μια ισορροπημένη ζωή. Από την άλλη, υπάρχει μια κατηγορία αναγνωστών, η οποία είναι πιο επιφυλακτική γύρω από τα βιβλία ενδυνάμωσης. Προσωπικά, ως αναγνώστρια βιβλίων αυτοβελτίωσης, μπορώ να πω πως από κάθε βιβλίο, οποιασδήποτε κατηγορίας, ο αναγνώστης έχει κάτι να πάρει. Απλά, μέσα από τα συγκεκριμένα βιβλία χρειάζεται να κάνετε μια παραπάνω δουλειά: να εφαρμόσετε τις τεχνικές συστηματικά για να δείτε αποτελέσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από έναν κλασικό οδηγό με βιβλία αυτοβελτίωσης, που αξίζει να διαβάσετε από συγγραφείς που έχουν αφήσει το στίγμα τους και έχουν καταφέρει να μεταμορφώσουν τις ζωές αναγνωρίσιμων προσώπων, θα βρείτε πολλές επιλογές για να εμπνευστείτε και γιατί όχι να καταφέρετε να υιοθετήσετε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Μερικές βδομάδες πριν μπει το φθινόπωρο που μαζί του φέρνει νέους στόχους και επαναπροσδιορισμό καταστάσεων ξεκινήστε την εσωτερική σας αναζήτηση για την επίτευξη στόχων με βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν για μικρές και μεγάλες αλλαγές.

Βιβλία αυτοβελτίωσης για όλους

«Η χαρά είναι για όλους» -Sadhguru (Key Books)βιβλία αυτοβελτίωσης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βιβλίο κατάφερε να γίνει παγκόσμιο best seller από το μετρ του είδους, τον Sadhguru, ο οποίος θα σας βοηθήσει και θα σας καθοδηγήσει ώστε να αφυπνίσετε την εσωτερική δύναμη που κρύβετε μέσα σας. Ο ίδιος θεωρείται ο κορυφαίος πνευματικός δάσκαλος της εποχής μας. Έχει δώσει ομιλίες από το Harvard και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών έως το μικρότερο σχολείο της Ινδίας και έχει βελτιώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Sadhguru αφηγείται την ιστορία της δικής του αφύπνισης: πώς από ένας παράτολμος νεαρός που διέσχισε την ινδική ύπαιθρο με τη μοτοσικλέτα του έφτασε στη φώτιση σε μια βουνοκορφή. Εκεί ο χρόνος σταμάτησε και ο ίδιος ενώθηκε με το όλον βγαίνοντας ριζικά αλλαγμένος. Σύμφωνα με τον ίδιο «γκουρού είναι εκείνος που διαλύει το σκοτάδι, που ανοίγει πόρτες για σένα. Ως γκουρού, δεν έχω κανένα δόγμα να διδάξω, καμία φιλοσοφία να αναπτύξω, καμία πεποίθηση να διαδώσω. Και αυτό συμβαίνει διότι η μόνη λύση για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας είναι η αυτομεταμόρφωση. Η αυτομεταμόρφωση δεν εμπεριέχει απομεινάρια του παρελθόντος. Είναι μια συνολική μετατόπιση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι και βιώνεις τη ζωή».

«Kobe: Μαθήματα ζωής από έναν θρύλο»- Nelson Pena (εκδόσεις Ψυχογιός)

Η απίστευτη καριέρα του Κόμπι Μπράιαντ στο μπάσκετ, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μπορεί να λειτουργήσει και να διαβαστεί ως ένας οδηγός για όσους κυνηγούν τη δόξα. Παρόλο που ο Κόμπι διέθετε τρομερό ταλέντο όταν ξεκίνησε στο NBA, ήταν το ακατάβλητο εργασιακό ήθος, η ακόρεστη επιθυμία του να μαθαίνει, η ατσάλινη αυτοπεποίθησή του και η θρυλική φιλοδοξία του -όλα αυτά που συνιστούσαν τη νοοτροπία του Μάμπα και τον οδήγησαν να γίνει εμβληματική φυσιογνωμία με διαχρονική παρακαταθήκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
βιβλο αυτοβελτιωση


Ο Nelson Peña σε αυτό το βιβλίο μάς αφηγείται τους επικούς θριάμβους αλλά και τις ηχηρές αποτυχίες της ζωής του Κόμπι Μπράιαντ, αντλώντας πολύτιμα μαθήματα ζωής από τη διαδρομή του για όποιον θέλει να κυνηγήσει το άπιαστο όνειρό του.

«Καθημερινοί νόμοι» - Robert Greene (εκδόσεις Διόπτρα)

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την ιδανική εισαγωγή για όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη διεισδυτική, διορατική σκέψη του Greene, ταυτόχρονα όμως δίνει τη δυνατότητα στους αμέτρητους οπαδούς του συγγραφέα ανά τον κόσμο να κατανοήσουν και να εσωτερικεύσουν τα μαθήματα που περιέχουν τα βιβλία του.

Πρόκειται για έναν οδηγό που θα διαβάζετε ξανά και ξανά για μια ολόκληρη ζωή, μαθαίνοντας για τη δύναμη, την αποπλάνηση, τη στρατηγική, την ψυχολογία και την ανθρώπινη φύση.

βιβλια αυτοβελτίωσης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα θετικά του βιβλίου είναι πως συγκεντρώνει αυτή τη σοφία σε λήμματα που αντιστοιχούν στις μέρες του χρόνου. Κάθε λήμμα εμπεριέχει το απόσταγμα από προηγούμενα βιβλία του, ένα εύληπτο μήνυμα που χρειάζεται λίγα μόνο λεπτά για να το διαβάσετε, κι επίσης έναν Νόμο – μια συνταγή ή μια προτροπή για να την ακολουθήσει ο αναγνώστης.

«Lagom, η σουηδική τέχνη της ισορροπημένης ζωής» -Λινέα Νταν (εκδόσεις Μίνωας)

Το σουηδικό Lagom πρεσβεύει το αρχαιοελληνικό παν μέτρον άριστον. «Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο, ακριβώς όσο πρέπει». Αυτή άλλωστε είναι και ο τρόπος ζωής των Σκανδιναβών.

Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε τις βασικές αρχές του Lagom για να μεταμορφώσετε με θετικό τρόπο τη ζωή σας. Το Lagom είναι η μέθοδος που καθιστά την καθημερινότητα λιγότερο περίπλοκη, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας χαρούμενης και ισορροπημένης ζωής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
βιβλια αυτοβελτιωσης

Η ζωή σύμφωνα με τη φιλοσοφία του lagom σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι μειώνετε την αρνητική σας επίδραση στο περιβάλλον, βελτιώνετε την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και στην επαγγελματική σας ζωή, αφαιρείτε από το σπίτι σας περιττά αντικείμενα, αποδέχεστε τον εαυτό σας και ζείτε αρμονικά με τους άλλους, μαθαίνετε να καλλιεργείτε και να μαγειρεύετε και απολαμβάνετε τη σωματική άσκηση στη φύση

«Οι αρετές του χωρισμού» - Έϊμι Ράνσομ (εκδόσεις Κάκτος)ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
βιβλία αυτοβελτίωσης

Το βιβλίο θα σας δείξει πώς ο χωρισμός μπορεί να αποτελέσει το μέσο που θα σας βοηθήσει να ζήσετε μια ευχάριστη ζωή, ειδικά αν βρίσκεστε στα πρόθυρα ενός χωρισμού, αν έχετε μόλις χωρίσει και αγωνίζεστε να προχωρήσετε μπροστά, ή αν δοκιμάζετε την πρώτη σας απογοήτευση έχοντας χάσει τον έρωτα της ζωής σας.

Με οδηγό το βιβλίο αυτό, θα διέλθετε τα οχτώ στάδια του χωρισμού: Αυτοπεποίθηση, Παρακίνηση, Επίγνωση, Αυτοέκφραση, Μοναδικότητα, Ανεξαρτησία, Αφύπνιση, Νέο ξεκίνημα.

«Ένα τίποτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα»- James Clear (εκδόσεις Ιβίσκος)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραθέτοντας έγκυρα πορίσματα της βιολογίας, της ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης, ο James Clear, ένας από τους διεθνώς κορυφαίους ειδικούς, μας μαθαίνει με ακρίβεια τις κατάλληλες στρατηγικές για να αποκτήσουμε καλές συνήθειες, να ξεφορτωθούμε τις κακές και να κυριαρχούμε στη συμπεριφορά μας, ώστε να οδηγηθούμε σε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Επιπλέον, στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνονται αληθινές ιστορίες που θα μας εμπνεύσουν.

Με την καθοδήγηση του συγγραφέα θα πετύχετε να διαμορφώσετε νέες συνήθειες προκειμένου να πάρετε διαφορετικά αποτελέσματα στη προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία αυτοβιογραφία ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ