10 βιβλία αυτοβελτίωσης που θα σου αλλάξουν τη ζωή - iefimerida.gr

10 βιβλία αυτοβελτίωσης που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Βιβλία αυτοβελτίωσης
Φωτογραφία: Pexels
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Αναρωτιέσαι (ακόμα) αν τα βιβλία αυτοβελτίωσης μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου; Τότε πάρε χαρτί και μολύβι και άρχισε να κάνεις ασκήσεις και δηλώσεις.

Πριν δέκα περίπου χρόνια ξεκίνησα να παθαίνω κρίσεις πανικού. Το πρώτο διάστημα όλο και πιο αραιά με αποτέλεσμα να μη δίνω σημασία και να σκέφτομαι πως μόλις λίγο ηρεμήσω και ξεκουραστώ θα σταματήσουν. Όσο περνούσε ο καιρός οι επαγγελματικές υποχρεώσεις αυξάνονταν και μαζί τους οι κρίσεις πανικού. Μέχρι που έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα βράδυ εκεί που απολάμβανα ένα ωραίο δείπνο ξαφνικά ένιωσα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου και να μην μπορώ να αναπνεύσω. Δεν θυμάμαι καν πως βρέθηκα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Αυτό που θυμάμαι πολύ καλά ήταν τη γιατρό να αναφέρει πως πλέον τα περιστατικά με κρίσεις πανικού είχαν αυξηθεί κατά πολύ και πως δεν είναι καθόλου εύκολο να φύγουν αν δεν κάνω μόνη μου προσωπική δουλειά.

Το επόμενο βήμα ήταν μια 10ημερη άδεια για να ηρεμήσω και μαζί στο εξοχικό μου που πήγα για να είμαι δίπλα στη θάλασσα πήρα με το ζόρι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που μου πρότεινε ένας καλός μου φίλος.

Στην αρχή ήμουν κάπως διστακτική για να ξεκινήσω το «Μεταμορφώστε τη ζωή σας» της Louise Hay. Όμως, μόλις άρχισα να διαβάζω τα πρώτα κεφάλαια και να κάνω δειλά κάποιες δηλώσεις δεν ήθελα να σταματήσω. Διάβασα, υπογράμμισα, ξανα διάβασα το βιβλίο με το ίδιο πάθος. Έπειτα ξεκίνησα να κάνω τις ασκήσεις που πρότεινε μέσα στα κεφάλαια η γκουρού του life coachinng. Κάποιες με δυσκόλεψαν πολύ, άλλες λιγότερο. Το πιο σημαντικό ήταν πως μέρα με την ημέρα άρχισα να βλέπω τα πρώτα αποτελέσματα.

Όταν επέστεψα πίσω στην καθημερινότητα μου συνέχιζα το διάβασμα με νέα βιβλία, δοκίμασα αρκετές τεχνικές προκειμένου να με εκπαιδεύσω για να αφήσω πολλές ανούσιες πεποιθήσεις πίσω μου ώστε να κάνω βήματα μπροστά. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μεταμορφώσεις τη ζωή σου από την μια στιγμή στην άλλη και φυσικά αν δεν το επιθυμείς πραγματικά. Μπορείς, όμως, να το κάνεις μέσα από τις κατάλληλες τεχνικές και με μεγάλη θέληση και όρεξη για ουσιαστική αλλαγή. Χρειάζεται να το πιστέψεις και φυσικά να κάνεις όλες τις ασκήσεις με χαρτί και μολύβι.

Έχουν περάσει εννιά χρόνια από τότε που χώρισαν οι δρόμοι μου με τις κρίσεις πανικού. Μέσα σ ́ αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα έχω βιώσει απώλειες, έχει χρειαστεί να πάρω αποφάσεις που θα άλλαζαν τη πορεία της ζωής μου με τα νερά να είναι αχαρτογράφητα, όμως ποτέ δεν έπαθα κρίση πανικού.

Έφτιαξα και έναν οδηγό με βιβλία αυτοβελτίωσης που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή και θα επιστρέφεις ξανά και ξανά. Πίστεψε στην αλλαγή που θέλεις να κάνεις και ακολούθησε κατά γράμμα τις τεχνικές που θα βρεις στα παρακάτω βιβλία.

Μεταμορφώστε τη ζωή σας Louise Hay (Εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας)
Σύνοψη: Πραγματοποιήστε τα πιο τολμηρά όνειρά σας. Δημιουργήστε όμορφες σχέσεις. Αντιμετωπίστε με επιτυχία τα επαγγελματικά σας προβλήματα. Βρείτε τη δουλειά που σας ικανοποιεί και σας εκφράζει. Αποκτήστε υγεία χωρίς προβλήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μεταμορφώστε τη ζωή σας Louise Hay.

Γιατί να το διαβάσω: «Υπάρχει περίπτωση να ψάξεις στα χθεσινά σκουπίδια για να ετοιμάσεις το σημερινό σου φαγητό; Μήπως ψάχνεις στα παλιά σκουπίδια του νου σου για να δημιουργήσεις τις εμπειρίες του αύριο;». Μέσα από 294 σελίδες θα μάθεις πώς οι αρνητικές σκέψεις και πεποιηθήσεις σε κρατάνε πίσω και θα εξοικειωθείς με τους τρόπους ώστε να έχεις μια ζωή γεμάτη χαρά, ευημερία και αγάπη. Επιπλέον, υπάρχει μια αναλυτική λίστα με το τι συμβαίνει σε κάθε όργανο του σώματος μας ανάλογα τις αρνητικές πεποιηθήσεις που έχουμε. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει η ιστορία της Louise Hay που πάνω από όλα θα σε εμπνεύσει -μην τη διαβάσεις από την αρχή υπάρχει λόγος.

Η επιτυχία βήμα βήμα Jack Canfield (εκδόσεις Διόπτρα)
Σύνοψη: Η Επιτυχία Βήμα Βήμα θα σου διδάξει πώς να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου, πώς να αντιμετωπίζεις τις καθημερινές προκλήσεις, πώς να δώσεις πάθος και σκοπό στη ζωή σου και πώς να πραγματοποιήσεις όλες σου τις φιλοδοξίες.

Jack Canfield Η επιτυχία βήμα βήμα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί να το διαβάσω: 67 ανεξίτηλες αρχές και πρακτικές που χρησιμοποιούν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου. Είναι γραμμένο έξυπνα, με παραδείγματα και θα σε βοηθήσει να θέτεις ξεκάθαρους στόχους. Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν ασκήσεις και είναι καλό να τις κάνεις χωρίς να τις προσεπεράσεις. Ένα από τα σημαντικότερα που θα μάθεις είναι η σημασία της καθημερινής ρουτίνας που θα σε βοηθήσει να φέρεις τα πολυπόθητα αποτελέσματα. Να θυμάσαι αν κάνεις περιοδικά τις αρχές και τα αποτελέσματα δεν θα είναι μόνιμα.

Σκέψου και πλούτισε -Napoleon Hill (εκδόσεις Κλειδάριθμος)
Σύνοψη: Γραμμένο το 1937 μετά από 25ετή έρευνα, το βιβλίο αυτό θεωρείται ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα αριστουργήματα στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης. Η φιλοσοφία του βιβλίου επικεντρώνεται στην παραδοχή ότι κάθε στόχος μπορεί να κατακτηθεί μέσω του οραματισμού του και της φαντασίας. Μπορεί κανείς να γίνει ό,τι το μυαλό του θεωρεί πιθανό. O Χιλ αποκαλύπτει μια διαχρονική και παντοδύναμη φόρμουλα επιτυχίας που μας δίνει τη δυνατότητα να κατακτήσουμε τους πιο πολύτιμους στόχους μας.

Σκέψου και πλούτισε Napoleon Hill

Γιατί να το διαβάσω: Η συγκεκριμένη έκδοση επαναφέρει το αριστούργημά του Hill στην αρχική του μορφή και πρόθεση. Μέσα από 13 αρχές μαθαίνεις πως να είσαι οικονομικά εύπορος, χωρίς να επηρεάζεσαι από τις συνθήκες που επικρατούν τόσο στη χώρα σου όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, έρχεσαι σε επαφή με τα θετικά χαρακτηριστικά των ονειροπόλων, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Κράτησε κι αυτό: «Αν δεν δείτε μεγάλα πλούτη νοερά, δεν θα τα δείτε ποτέ ούτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας –Antony Robbins (Εκδόσεις Διόπτρα)
Σύνοψη: Ο συγγραφέας Άντονι κορυφαίος και πρωτοπόρος «δάσκαλος», μοιράζεται τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας: τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας.

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας Antony Robbins

Γιατί να το διαβάσω: Γιατί ο συγγραφέας είναι από τους καλύτερους γκουρού του πλανήτη και μεταξύ άλλων οι Larry King, Oprah Winfrey, Deepak Chopra, Hugh Jackman μιλάνε για τις μόνιμες αλλαγές που θα δεις στη ζωή σου ακολουθώντας τις τεχνικέςτου που βασίζονται στην επιστημονική έρευνα. Μάλιστα, επισημαίνει πως ο πόνος είναι το καλύτερο εργαλείο για να αλλάξεις πεποιηθήσεις (αν το σκεφτείς όλες τις αλλαγές τις κάνεις μετά από μεγάλο πόνο) και εξηγεί τι σου προκαλεί πόνο και ευχαρίστηση έτσι ώστε να αναπροσαρμόσεις τη ζωή σου.

Ο μοναχός που πούλησε τη ferrari του -Robin Sharma (εκδόσεις Διόπτρα)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύνοψη: Η ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο καθηλώνει τον αναγνώστη. Ένα σχεδόν
μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου... Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του...

Robin Sharma Ο μοναχός που πούλησε τη φεράρι του


Γιατί να το διαβάσω: Η ιστορία του μεγαλοδικηγόρου που δημιούργησε ο Sharma θα σε προβληματίσει και θα σε κάνει να σκεφτείς τι πραγματικά έχει προτεραιότητα στη ζωή σου. Θα ανακαλύψεις πως ο υλικός κόσμος δεν θα σου δώσει την ευτυχία που αναζητάς αν δεν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου. Μάλιστα, δίνοντας έμφαση πάνω σ αυτό ο συγγραφέας αναφέρει πως γινόμαστε παραπάνω καταναλωτικοί όταν μας λείπουν συναισθήματα αγάπης. Επιπλέον, θα σου διδάξει το νόημα της αγάπης για την οικογένεια σου και τη δύναμη του τώρα, ενώ αναλύει τα πλεονέκτηματα που έχει το πρωινό ξύπνημα.

Το Μυστικό -Ρόντα Μπερν (εκδόσεις Πεδίο)
Σύνοψη:Το Μυστικό κληροδοτήθηκε διά μέσου των αιώνων, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν καταβάλλοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό έγινε κατανοητό από μεγάλες ιστορικές μορφές, όπως ήταν ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, καθώς και από πολλούς σημαντικούς εφευρέτες, θεολόγους, επιστήμονες και σπουδαίους στοχαστές. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται στον κόσμο. «Καθώς μαθαίνετε
το Μυστικό, θα ανακαλύψετε με ποιον τρόπο θα μπορέσετε να έχετε, να γίνετε ή να κάνετε ό,τι θελήσετε. Θα διαπιστώσετε ποιοι πραγματικά είστε. Θα ανακαλύψετε το αληθινό μεγαλείο που σας περιμένει στη ζωή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μυστικό

Γιατί να το διαβάσω: Από τα πιο κλασσικά βιβλία αυτοβελτίωσης που υπάρχει και σε ντοκιμαντέρ καθώς άγγιξε εκατομμύρια κόσμο ανά τον πλανήτη. Μέσα από τις πραγματικές ιστορίες πετυχημένων πλέον ανθρώπων θα εμπνευστείς, θα πεισμώσεις προκειμένου να ακολουθήσεις τα πραγματικά σου «θέλω». Μέσα στο βιβλίο θα βρεις ένα link για να κατεβάσεις από το διαδίκτυο την «επιταγή» -δεν θα σου περισσότερα θα σε καθοδηγήσει το μυστικό.

Συζήτηση με το Θεό - Walsh Neale Donald (εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας)
Σύνοψη:Έχω ακούσει το κλάμα της καρδιάς σου. Έχω δει την αναζήτηση της ψυχής σου. Ξέρω πόσο βαθιά έχεις ποθήσει την αλήθεια. Το φωνάζεις με πόνο, το φωνάζεις με χαρά. Αδιάκοπα. Με ικετεύεις. Να εμφανιστώ. Να αποκαλυφθώ. Το κάνω εδώ τόσο ξεκάθαρα που δεν μπορείς να το παρανοήσεις. Με γλώσσα τόσο απλή που δεν μπορείς να μπερδευτείς. Με λέξεις τόσο κοινές που δεν μπορείς να χαθείς μέσα στην περιττολογία. Έλα, λοιπόν. Ρώτα με οτιδήποτε. Οτιδήποτε. Θα βρω τον τρόπο να σου φέρω την
απάντηση. Ολάκερο το σύμπαν θα χρησιμοποιήσω για να το κάνω...” Φαντάσου να μπορείς να κάνεις στο Θεό τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που έχουν σχέση με την ύπαρξή σου, την αγάπη και την πίστη, τη ζωή και το θάνατο, το καλό και το κακό. Φαντάσου να σου έδινε ο Θεός ξεκάθαρες και κατανοητές απαντήσεις... Συνέβη... Μπορεί να συμβεί...

Συζήτηση με τον Θεό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Γιατί να το διαβάσω: Θα σου δώσει πολλές απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα σου. Γιατί πιστεύουμε πως ο Θεός δεν ακούει πάντα τις προσευχές μας; Επιλέγουμε πότε θα φύγουμε από τη ζωή; Γιατί επιλέξαμε τους συγκεκριμένους γονείς; Δεν θα σου θέσω άλλα ερωτήματα, αλλά σου προτείνω να προσθέσεις το συγκεκριμένο βιβλίο στη βιβλιοθήκη σου για να λύσεις πολλές από τιςαπορίεςσου. Ίσως την επόμενη φορά αντί να ζητήσεις από τον Θεό να εκπληρώσει μια προσευχή σου απλά να Τον ευχαριστήσεις για όλα όσα έχεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιστρέψεις πολλές φορές στις σελίδες του για να πάρεις τις απαντήσεις για πολλά ζητήματα.

Η δύναμη του υποσυνείδητου -Joseph Murphy (εκδόσεις Διόπτρα)

Σύνοψη: Γιατί κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν, χωρίς κόπο, τα πάντα -επιτυχία, κύρος, οικονομική ευρωστία- ενώ άλλοι αγωνίζονται ίσα-ίσα για να τα φέρουν βόλτα; Κατά τη γνώμη του δρος Τζόζεφ Μέρφι, αναγνωρισμένης αυθεντίας στον κλάδο της νοητικής δυναμικής, η διαφορά οφείλεται σε βαθιά ριζωμένους τρόπους σκέψης.

η δύναμη του υποσυνειδητου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί να το διαβάσω: Μέσα από το βιβλίο θα διαπιστώσεις πως το υποσυνείδητο δε γνωρίζε «ναι» ή «όχι», «πραγματικό» ή «φανταστικό». Απλά σου φέρνει ότι του ζητήσεις. Σκέψεις που συνδέονται με ζήλια, φόβο, ανησυχία και άγχος καταστρέφουν τα νεύρα και προκαλούν σωματικές και ψυχικές παθήσεις. Δεν θα έρθει το αποτέλεσμα που θέλεις ή θα αργήσει αν το αμφισβητείς. Αν κάνεις θετικές δηλώσεις, για παράδειγμα να έχεις χρήματα, αλλά παντού “κλαίγεσαι” πως δεν έχεις χρήματα τότε δεν θα προσελκύσεις τον πλούτο που επιθυμείς.

Πλούσιος μπαμπάς, φτωχός μπαμπάς - Kiyosaki Robert, Lechter Sharon (εκδόσεις Κλειδάριθμος)

Σύνοψη: Ένα βιβλίο που μελετά το τι διδάσκουν οι πλούσιοι τα παιδιά τους για το χρήμα και αντίστοιχα, τι τα διδάσκουν οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι.
Προτείνει τι θα πρέπει οι γονείς να διδάσκουν τα παιδιά τους για το θέμα αυτό.

πλούσιος μπαμπάς φτωχός μπαμπάς
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί να το διαβάσω: Από την πρώτη έκδοση του κατάφερε να γίνει best seller κερδίζοντας ολοένα και νέους αναγνώστες. Μέσα από το βιβλίο θα μάθεις πως δεν έχει μόνο σημασία πόσα χρήματα βγάζεις, αλλά τελικά πόσα κρατάς. Γιατί ανάλογα με τις πεποιηθήσεις που έχεις για τα χρήματα και μια μεγάλη κληρονιομιά να σου έρθει δεν θα μπορέσεις να την κρατήσεις. Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο του Kiyosaki που μάλιστα αναφέρει στις σελίδες του «Παρατήρησα ότι ο φτωχός μπαμπάς μου ήταν φτωχός, όχι λόγω του ποσού των χρημάτων που κέρδιζε, το οποίο ήταν σημαντικό, αλλά λόγω του τρόπου σκέψης και των ενεργειών του».

Η δύναμη του ΟΧΙ- Άμπι Χίντον (εκδόσεις Ψυχογιός)

Σύνοψη: Όχι πια πληγωμένη αυτοπεποίθηση, όχι πια υπερβολικό φόρτο εργασίας, όχι πια δισταγμούς. Χρησιμοποιώντας αυτή την απλή λέξη, θα σπάσεις τα ταμπού που περιβάλλουν το «όχι» και θα καταφέρεις να κατανοήσεις τις ανάγκες σου.

η δυναμη του όχι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί να το διαβάσω: Ένα εικονογραφημένο βιβλίο με έξυπνα κείμενα που θα σε μάθει να λες επιτέλους «Όχι» σε ότι δεν σου αρέσει. Θα μάθεις με τις κατάλληλες τεχνικές να βάζεις προτεραιότητες, όρια και να μην σπαταλάς έτσι το χρόνο σου. «Η διαφορά ανάμεσα στους πετυχημένους ανθρώπουςκαι τους πραγματικά πετυχημένους ανθρώπους είναι ότι οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι λένε λοχι σχεδόν στα πάντα» Γουόρεν Μπάφετ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ