Πάτε καλά μωρέ; Τιμωρείτε αυτούς που κάνουν παιδιά; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Πάτε καλά μωρέ; Τιμωρείτε αυτούς που κάνουν παιδιά;

Αυτό το οποίο συμβαίνει με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις σε σχέση με τις οικογένειες που έχουν παιδιά, δεν νομίζω ότι έχει προηγούμενο σε χώρα του Δυτικού κόσμου. Η μεταχείριση που επιφυλάσσει στο εξής το Ελληνικό κράτος για τους γονιούς που αποφάσισαν να κάνουν μια μεγάλη φαμίλια είναι πραγματικά πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία.

Σε καμιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει επιπλέον φορολόγηση για οικογένεια με δύο παιδιά σε σχέση με έναν άγαμο φορολογούμενο . Μάλιστα, όπως διαβάζω σήμερα στα ΝΕΑ, αν ληφθεί υπόψη ότι ήδη στο Μνημόνιο 3 προβλέπεται κατάργηση όλων των οικογενειακών επιδομάτων και σχεδιάζεται και η κατάργηση του εξτρά αφορολόγητου που απολαμβάνουν μέχρι φέτος οι οικογένειες εξαιτίας των παιδιών, είναι προφανές ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά γι' αυτές.

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος μίλησε χθες για φορολογική τιμωρία των οικογενειών σε σχέση με έναν άγαμο , αναφερόμενος στο παραλογισμό του Ελληνικού φορολογικού συστήματος.

Προσπάθησα να σκεφτώ σε ποιες χώρες του κόσμου οι κυβερνήσεις έδιναν και δίνουν κίνητρα για να μην κάνουν οι πολίτες τους παιδιά. Θυμήθηκα την Κίνα, για παράδειγμα, που με διάφορους τρόπους απαγορεύεται εδώ και πολλά χρόνια το δεύτερο παιδί και εκατομμύρια γυναίκες κάνουν υποχρεωτικές αμβλώσεις ή πληρώνουν τεράστια πρόστιμα. Επίσης πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής που δίνουν μάχη εναντίον της υπεργεννητικότητας γιατί δεν έχουν να θρέψουν τον πληθυσμό τους.

Εδώ όμως; Στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2012; Με «γείτονες», οι οποίοι άλλο που δεν θέλουν από το να βλέπουν τη χώρα μας να γερνάει και να μικραίνει; Είναι δυνατόν η οικογένεια με παιδιά να τιμωρείται για την επιλογή της;

Ας το σκεφτούν λιγάκι όσοι σχεδιάζουν το νέο φορολογικό σύστημα κι ας προχωρήσουν στις αναγκαίες διορθώσεις το συντομότερο δυνατόν. Γιατί αυτό που κάνουν τώρα δεν είναι απλώς λάθος αλλά ντροπή. Για να μην πω τίποτα χειρότερο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ