1,5 κιλό ψάρια για ..75 παιδιά; - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

1,5 κιλό ψάρια για ..75 παιδιά;

Σήμερα είπα να μην ασχοληθώ με τα μεγάλα και βαριά θέματα όπως η εργασιακή εφεδρεία, οι τηλεδιασκέψεις, οι δηλώσεις Μερκελ κλπ. Η προσοχή μου επικεντρώθηκε στο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ομολογώ.

«Γεύματα πείνας για τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς» γράφει η εφημερίδα και αποκαλύπτει έγγραφο του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Πρόνοιας στο Δήμο της Πάτρας με παραγγελία τροφοδοσίας για τον μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μάγειρες σε τέσσερις παιδικούς σταθμούς στο Ρίο και αλλού πρέπει να φτιάχνουν μεσημεριανό για 75 παιδιά και 7 εργαζόμενους σε κάθε σταθμό ή με 1,5 κιλό ψάρι η με 1,5 κιλό κιμά, η με 3 κιλά μοσχάρι η με 3 κιλά κοτόπουλο.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Πάτρας μιλώντας πρωί πρωί σήμερα στο «Βημα fm" αφού πρώτα φρόντισε να πει ότι το θέμα δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας, μετέφερε διαβεβαιώσεις της υπεύθυνης του παιδικού σταθμού πώς τα παιδιά είναι 31 και όχι 75. Και πρόσθεσε ότι θα διερευνήσει το θέμα και θα έχει απαντήσεις εντός της ημέρας.

Ακόμα κι αν δεχθούμε όμως ότι ο παιδικός σταθμός σιτίζει 31 παιδιά , προσθέτοντας τους 7 εργαζόμενους που δικαιούνται φαγητό σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας, έχουμε συνολικά 38 ανθρώπους που πρέπει να χορτάσουν με 1,5 κιλό ψάρι και μάλιστα ακαθάριστο. Ανάλογο θαύμα με ψάρια και ψωμιά είχε πετύχει μόνο ο Υψιστος !

Μακάρι η εφημερίδα να κάνει λάθος και τα πράγματα να μην είναι έτσι όπως τα περιγράφει. Να μην έχει οδηγήσει η πολιτική των περικοπών σε τέτοιες ακρότητες. Γιατί αν έχουμε φτάσει εκεί...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ