Χέρι-χέρι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ξαναέβγαλαν πρόεδρο της ΓΣΕΕ τον Παναγόπουλο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Χέρι-χέρι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ξαναέβγαλαν πρόεδρο της ΓΣΕΕ τον Παναγόπουλο

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 1η Μαΐου και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αποφάσισε σήμερα στην πρώτη της συνεδρίαση και τη συγκρότησή της σε σώμα η Ολομέλεια της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Ακόμη εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η νέα Διοίκηση αποτελείται από 5 μέλη της ΠΑΣΚΕ, 4 της ΔΑΚΕ, 3 του ΠΑΜΕ, 2 της Αυτόνομης Παρέμβασης και 1 της νέας κίνησης «ΕΜΕΙΣ» που προέκυψε από διάσπαση της ΠΑΣΚΕ. Η διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές του 35ου Συνεδρίου συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ο επί πέντε διαδοχικά έτη πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος που προέρχεται από την ΠΑΣΚΕ. Γενικός γραμματέας επανεξελέγη ο Νίκος Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ). Αναπληρωτής πρόεδρος ανέλαβε ο Φώτης Κολεβέντης (ΔΑΚΕ), αναπληρωτής γενικός γραμματέας ο Θανάσης Δανούσης (ΠΑΣΚΕ), γραμματέας Οικονομικού ο Φίλιππος Θωμάς (ΠΑΣΚΕ), αναπληρωτής γραμματέας Οικονομικού ο Ευθύμιος Θεοχάρτης (ΔΑΚΕ), γραμματέας Οργανωτικού ο Βαγγέλης Μουτάφης (ΠΑΣΚΕ) και αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού ο Βαγγέλης Πάλλης (ΔΑΚΕ).

Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν ο Στάθης Ανέστης (ΠΑΣΚΕ), Γιώργος Πέρρος (ΠΑΜΕ), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΠΑΜΕ), Αλεξάνδρα Μπαλού (ΠΑΜΕ), Ζώης Πεπές (Αυτόνομη Παρέμβαση), Θάνος Βασιλόπουλος (Αυτόνομη Παρέμβαση) και Νίκος Φωτόπουλος (ΕΜΕΙΣ).

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια κινητή θρησκευτική γιορτή. Είναι ημέρα αγώνα, πάλης και μνήμης του εργατικού κινήματος», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ι. Παναγόπουλος, εξαγγέλοντας την απόφαση της ΓΣΕΕ για την πραγματοποίηση γενικής απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ