Τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς ζητά η ΕΣΕΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς ζητά η ΕΣΕΕ

Τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς σε μια «πιο εύθετη ημερομηνία», με δεδομένο ότι συμπίπτει ημερολογιακά με τη Μεγάλη Τετάρτη, ζήτησε με επιστολή της προς τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά από αιτήματα Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι με το άρθρο 7 του ν. 74/1975 επιτρέπεται στον υπουργό να μεταθέτει την αργία, όταν η πρωτομαγιά συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή την Κυριακή του Πάσχα.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι οι Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν, ήδη, καταπιαστεί με την κατάρτιση των εορταστικών ωραρίων των περιοχών τους και θέλουν να γνωρίζουν τι θα ισχύσει τελικά για την Μεγάλη Τετάρτη.

«Θεωρούμε δε, -προστίθεται στο κείμενο-, το κοινό αίτημά τους εύλογο, καθότι η -έστω και περιορισμένη- εορταστική κίνηση θα δώσει κυριολεκτικά σε πολλές επιχειρήσεις "το φιλί της ζωής" και θα τους επιτρέψει να ανασάνουν προσωρινά μέσα στην ύφεση» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αργία ΕΣΕΕ Πρωτομαγιά μετάθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ