Αυστραλία: Το πιο μαζικό ελληνικό φέστιβαλ του Σίδνεϊ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Το πιο μαζικό ελληνικό φέστιβαλ του Σίδνεϊ

Ως το πιο επιτυχές, από πλευράς προσέλευσης κόσμου, περνάει στα χρονικά της ομογένειας το διήμερο ελληνικό γλέντι που παρουσίασε το 31ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ. 'Οπως γράφει ο "Νέος Κόσμος", το σπάσιμο του ρεκόρ οφείλεται εν πολλοίς στον Μιχάλη Χατζηγιάννη, αλλά και τον καιρό που στάθηκε πολύτιμος σύμμαχος.

Κατά την επίσημη έναρξη, τονίστηκε η σημαντική συμβολή της ελληνικής παροικίας στην ανάπτυξη της πλουραλιστικής και πολυπολιτισμικής Αυστραλίας και οι Αυστραλοί πολιτικοί δεν φείσθηκαν επαίνων για τους φορείς διοργάνωσης- Φεστιβάλ και Κοινότητα- και τις ηγεσίες αυτών.

Η τελετή άρχισε με παραδοσιακό καλωσόρισμα από τον εκπρόσωπο των Ιθαγενών, Ράσελ Ντόσον, ο οποίος με ευφυολογήματα που εκτίμησε ο κόσμος, αναφέρθηκε στη φυλή 'Guligal' στην οποία ανήκει, και μίλησε διάφορες γλώσσες ή διαλέκτους των γηγενών.

«Τα έθνη μας είναι πολλά και έχουμε πάνω από 800 τόσες γλώσσες. Αυτή η χώρα λοιπόν, ήταν πολυπολιτισμική για χιλιάδες χρόνια» είπε ο νυμφευμένος με Κύπρια της Αυστραλίας, κ. Ντόσον.

Αυτά ακριβώς τα λόγια έδωσαν το έναυσμα και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, Χάρη Δανάλη, για να προβεί στις δικές του υπογραμμίσεις υπέρ του πολυπολιτισμού, ενώ παράλληλα στάθηκε και στον αγώνα που δίνει σήμερα η Ομογένεια υπέρ της διατήρησης του πολιτισμού μας και της διδαχής της ελληνικής γλώσσας.

Τα συγχαρητήριά του στην Κοινότητα και το Φεστιβάλ εξέφρασε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Βασίλειος Τόλιος, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι για το ό,τι αποτελείτε ενεργό μέρος της ταυτότητας αλλά και της δημιουργίας η οποία εκφράζεται μέσα από το Φεστιβάλ στην αυστραλιανή κοινωνία και ευρύτερα».

Την ομοσπονδιακή πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ, εκπροσώπησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τονι Μπερκ, ο οποίος και έκανε την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.

Την ομοσπονδιακή αξιωματική αντιπολίτευση, εκπροσώπησε ο ομοσπονδιακός γερουσιαστής, Αθανάσιος Συνοδινός, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε το πόσο ανοικτή και ανεκτική είναι η κοινωνία της Αυστραλίας, που επιτρέπει στις μεταναστευτικές κοινότητες, να είναι από τη μια αφοσιωμένες και ενταγμένες πλήρως στην κοινωνία αυτής της χώρας, αλλά, παράλληλα, να διατηρούν στο ακέραιο και την πολιτιστική τους ταυτότητα.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ