Σλοβενία: Η οικονομία παραμένει σε ύφεση το 2013, σύμφωνα με την Ernst & Young - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Η οικονομία παραμένει σε ύφεση το 2013, σύμφωνα με την Ernst & Young

Η σλοβενική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση το 2013 και τα πρώτα σημάδια σταδιακής βελτίωσης αναμένεται να εκδηλωθούν το 2014, επισημαίνεται στην τελευταία έκθεση του Ernst & Young για τις προβλέψεις της πορείας της ευρωζώνης (Spring forecast).

Ανάπτυξη της οικονομίας εκτιμάται ότι θα καταγραφεί το 2015, όταν τα δημόσια οικονομικά θα είναι σε καλύτερη θέση, αλλά και οι συνθήκες στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον θα έχουν βελτιωθεί, τονίζεται.

Το 2013, το σλοβενικό ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 1,5% και να επιστρέψει σε μέτριο (+0,8%) ρυθμό ανάπτυξης το 2014.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις και η κατανάλωση θα παραμείνουν περιορισμένες το 2013, εξαιτίας της αδύναμης ζήτησης, της αύξησης της ανεργίας και του χρέους, γεγονότα που δεν αφήνουν περιθώριο για την υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων, τονίζεται - μεταξύ άλλων - στην ίδια έκθεση.

Στην έκθεση της Enrst & Young αναφέρεται ότι η πολιτική αβεβαιότητα αποτελεί παράγοντα κινδύνου, καθώς η ενδεχόμενη εμφάνιση προβλημάτων στη λειτουργία του (νέου) κυβερνητικού συνασπισμού, θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβράδυνση των αναγκαίων - για τη δημοσιονομική εξυγίανση - διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ