Κίνα: Αναδιοργάνωση στους επικοινωνιακούς φορείς της Κίνας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Αναδιοργάνωση στους επικοινωνιακούς φορείς της Κίνας

Η Κίνα σχεδιάζει να συγχωνεύσει τους δύο κρατικούς φορείς που ασχολούνται με την επικοινωνία και τα ΜΜΕ ύστερα από πρόταση νόμου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Ma Kai.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η General Administration of Press & Publication (GAPP) και η State Administration of Radio, Film & Television (SARFT) πρόκειται να συγχωνευθούν σε μία ενιαία αρχή. Σκοπός της αναδιοργάνωσης αυτής είναι ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων και η καλύτερη προβολή του κινεζικού πολιτισμού.

Η νέα αρχή θα είναι υπεύθυνη για τον τομέα των ΜΜΕ και για την δημιουργία ενός μοντέρνου συστήματος επικοινωνίας, που θα στηρίζεται στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. Ο νέος φορέας θα έχει υπό την αιγίδα του και την Εθνική Αρχή Πνευματικών Δικαιωμάτων της Κίνας.

«Η αναδιοργάνωση αυτή δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η νέα Κυβέρνηση θα είναι σταδιακές και αποδεικνύουν τη σημασία που αποδίδεται στον τομέα του πολιτισμού και της ιδεολογίας», επισημαίνει ο Meng Jian, Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Fudan.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ