Σάμος: Εντονη βροχόπτωση παρέσυρε αυτοκίνητα και εμπορευματοκιβώτια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Σάμος: Εντονη βροχόπτωση παρέσυρε αυτοκίνητα και εμπορευματοκιβώτια

Χρειάστηκε μόλις μιάμιση ώρα για να εκτυλιχθούν σκηνές μεγάλης καταστροφής στο Ηραίον της Σάμου. Περισσότερα από 50 υπόγεια πλημμύρισαν ενώ δύο αυτοκίνητα και ένα κοντέινερ παρασύρθηκαν στην θάλασσα. 'Αλλα 15 τουλάχιστον υπέστησαν σοβαρές ζημιές ενώ και τα καίκια που ήταν στη στεριά δεν γλίτωσαν από την μανία της φύσης όπως και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. βρέθηκε δεκάδες μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά. Τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν τόνους λάσπη στους κάθετους δρόμους του οικισμού κατακλύζοντας σπίτια και μαγαζιά.

Υπόγεια παρκινγκ γέμισαν νερά ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών κλιμακίων έδωσαν μάχη για να προχωρήσουν στην άντλησή τους. Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτοφανή νεροποντή που όμοιά τους είχαν ζήσει το 1998 χωρίς όμως, τότε, να υπάρχουν ζημιές της ίδιας έκτασης.

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε ο Δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος ο αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου πολιτικής προστασίας Γιώργος Στάτζος οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Καρλοβασίτης , Δημήτρης Μηλλίγκος , ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λύκος.

Μαζί με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική όλοι τους προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής.

Πριν από λίγη ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους κήρυξε την περιοχή του Ηραίου «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ενώ το συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας που βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή, στο σημείο κάτω από αντίξοες συνθήκες πραγματοποίησε την διευθέτηση του χειμάρρου που λόγω της υπερχείλισής του προκάλεσε τις εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ