Τρίπολη: Σύλληψη 35χρονου που παραποιούσε στοιχεία κυκλοφορίας κλεμμένων οχημάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη στην Τρίπολη ένας 35χρονος Έλληνας, για κατοχή βεγγαλικών, ενώ επιπλέον κατηγορείται για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, έναν 32χρονο και μία 58χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της ασφάλειας Τρίπολης, προέκυψε ότι ο 35χρονος, αφού προμηθευόταν από άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, κλεμμένα αυτοκίνητα, στη συνέχεια παραποιούσε τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.

Συγκεκριμένα, αφού έβρισκε στοιχεία κυκλοφορίας, πινακίδες, αριθμούς πλαισίου και κινητήρα, από οχήματα που ήταν μη λειτουργικά, ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος με τα κλεμμένα, στη συνέχεια τοποθετούσε τις πινακίδες και παραποιούσε τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα στα κλεμμένα και τα έθετε σε κυκλοφορία, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι και στο φανοποιείο του 35χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 30 Ιουλίου 2012 στην ασφάλεια Χαϊδαρίου και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος. Ένα Ι.Χ. επιβατικό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 13 Ιανουαρίου 2010 στην ασφάλεια Νέας Ιωνίας και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος. Ένα ακόμα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 13 Ιανουαρίου 2010 στην ασφάλεια Νέας Ιωνίας και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος αυτοκίνητο. Επίσης βρέθηκαν δέκα πινακίδες κυκλοφορίας, μία άδεια κυκλοφορίας οχήματος, διάφορα κλειδιά οχημάτων και 19 κροτίδες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ