Βενεζουέλα: Στο Συνταγματικό δικαστήριο η αντιπολίτευση για την ορκωμοσία του Τσάβες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βενεζουέλα: Στο Συνταγματικό δικαστήριο η αντιπολίτευση για την ορκωμοσία του Τσάβες

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Ενρίκε Καπρίλες ζήτησε σήμερα από το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας του να «αποφανθεί» σχετικά με την θεσμική κρίση που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Κούβα επί σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, δεν παρουσιαστεί στην ορκωμοσία του που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

«Δεν ξέρω τι περιμένουν οι δικαστές. . . Επί του παρόντος, στη Βενεζουέλα, υπάρχει αναμφίβολα μια σύγκρουση συνταγματικής φύσης, πρέπει να υπάρξει διαιτησία αυτού του θεσμού σε αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καπρίλες.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Έβο Μοράλες θα μεταβεί την Πέμπτη στο Καράκας για να υποστηρίξει τον Τσάβες.

«Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες θα μεταβεί στο Καράκας στις 10 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας η οποία ελπίζει να συγκεντρώσει εκεί τους κύριους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Υπουργός Συγκοινωνιών Αμάντα Νταβίλα.

Η κυβέρνηση του Τσάβες κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας να διαδηλώσουν μαζικά στο Καράκας την Πέμπτη, ημέρα που έχει προγραμματιστεί για την ορκωμοσία του Προέδρου, του οποίου μια επιστροφή την τελευταία στιγμή δεν έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση.

Η υπουργός είπε ότι ο Βολιβιανός πρόεδρος θα συμμετάσχει σε δημόσιες εκδηλώσεις υποστήριξης στο Καράκας για «να εκφράσει την αλληλεγγύη των ηγετών της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του Μοράλες, στον πρόεδρο Τσάβες και το λαό της Βενεζουέλας».

Μεταξύ των «πολλών αρχηγών κρατών φιλικών χωρών» που αναμένονται την Πέμπτη από την κυβέρνηση, είναι ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, που επιβεβαίωσε την επίσημη επίσκεψή του στο Καράκας, και η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ η οποία όμως θα μεταβεί την Πέμπτη στην Αβάνα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ