Ιαπωνία: Διπλωματική προσέγγιση με τη Κίνα θα επιχειρήσει ο νέος ηγέτης της Ιαπωνίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία: Διπλωματική προσέγγιση με τη Κίνα θα επιχειρήσει ο νέος ηγέτης της Ιαπωνίας

Ειδικό απεσταλμένο στην Κίνα, ήδη από τον επόμενο μήνα, σκοπεύει να στείλει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ασίας.

Ο Άμπε ένας σκληροπυρηνικός πολιτικός, αναμένεται να στείλει στο Πεκίνο το ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, Μασαχίκο Κουμούρα, για να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις που δέχτηκαν βαρύ πλήγμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την σινο-ιαπωνική διένεξη, για τη συστοιχία των διαφιλονικούμενων νησιών στη Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.

Ο Κουμούρα που θα κομίζει επιστολή του Άμπε προς την ηγετική ομάδα της Κίνας, είναι πρώην υπουργός Εξωτερικών ο οποίος στην πρώτη κυβέρνηση του Άμπε το 2007, υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις γενικές εκλογές που επέστρεψαν στο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα να επιστρέψει στην εξουσία μετά από τρία χρόνια, ο Άμπε δεσμεύτηκε να υιοθετήσει σκληρή γραμμή κατά της Κίνας στη διαμάχη για τα νησιά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, που ονομάζονται Σενκάκου στην Ιαπωνία και Ντιάγκου στην Κίνα.

Ο Αμπε σχεδιάζει επίσης να στείλει απεσταλμένο και στη Νότια Κορέα, μετά την εκλογή της Παρκ Τσονκ Χι στη θέση της προέδρου της χώρας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ