Γαλλία: Μετά το χαμο που προκάλεσε ο Φιγιόν, δεν είναι σίγουρος αν θα κατέβει στις νέες εκλογές τς γαλλικής δεξιάς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Μετά το χαμο που προκάλεσε ο Φιγιόν, δεν είναι σίγουρος αν θα κατέβει στις νέες εκλογές τς γαλλικής δεξιάς

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν εμπιστεύτηκε σήμερα σε βουλευτές του κόμματός του ότι θα αποφασίσει «τον Ιούνιο» αν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του UMP στις νέες εσωκομματικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με πολλούς από τους βουλευτές.

«Δεν έχω πάρει καμία οριστική απόφαση» για την υποψηφιότητα. «Δεν θα εξαφανιστώ αν τον Ιούνιο είναι απαραίτητο και χρήσιμο (να θέσω υποψηφιότητα). Θα μιλήσουμε γι' αυτό μαζί», δήλωσε σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχε με τους υποστηρικτές του στην Εθνοσυνέλευση.

Χθες το βράδυ ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του UMP, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, και ο αντίπαλός του Φιγιόν, ο οποίος αμφισβητούσε τη νίκη του Κοπέ, ανακοίνωσαν ότι συμφωνούν για τη διοργάνωση νέων εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2013, τερματίζοντας την κρίση ενός μήνα στην ηγεσία της γαλλικής δεξιάς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ