ΗΠΑ: Τα τραύματα στην ψυχική υγεία είναι κάτι σύνηθες έπειτα από καρδιακή ανακοπή, έδειξε έρευνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Τα τραύματα στην ψυχική υγεία είναι κάτι σύνηθες έπειτα από καρδιακή ανακοπή, έδειξε έρευνα

Το ένα τέταρτο των ασθένων που επιβιώνουν από καρδιακή ανακοπή υποφέρουν μακροπρόθεσμα από ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος, μετατραυματικό στρες και κατάθλιψη, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη.

Αυτό το πρόσθετο στρες των ασθενών που αναρρώνουν παραμένει ελλιπώς διαγνωσμένο, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση "Resuscitation" (Ανάνηψη) και οι γιατροί έχουν λίγες καθιερωμένες μεθόδους για να εντοπίζουν ποιοι διατρέχουν κίνδυνο.

"Το άγχος, η κατάθλιψη και η διαταραχή μετατραυματικού στρες αποτελούν μείζονες πηγές ανησυχίας έπειτα από μια καρδιακή ανακοπή", δήλωσε η επικεφαλης των ερευνητών Κάθριν Ουάιλντερ Σάαφ του πανεπιστημίου Βιρτζίνια Κόμονγουελθ.

"Έχουμε τα εργαλεία για να τα αντιμετωπίσουμε, είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε πως θα εντοπιστούν", πρόσθεσε.

Πολλά μακροπρόθεσμα ζητήματα που δημιουργούνται με την περίθαλψη των επιζώντων από καρδιακές ανακοπές είναι άγνωστα, λένε οι ειδικοί, κυρίως επειδή επιβιώνει μόνο το 10% από τους 382.800 κατοίκους των ΗΠΑ που παθαίνουν καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο. Και η αναλογία αυτή είναι υψηλότερη απ' ό,τι στο παρελθόν.

Η καρδιακή ανακοπή --όταν η καρδιά σταματά να χτυπά ξαφνικά και εντελώς-- είναι διαφορετική από καταστάσεις που συχνά χαρακτηρίζονται "καρδιακές προσβολές". Στην καρδιακή ανακοπή, αν η καρδιά δεν ξαναρχίσει γρήγορα να χτυπά, προκαλούνται εγκεφαλικές βλάβες ή και θάνατος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ