Ιταλία: «Παίρνω μέρος στο ματς για να κερδίσω», δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Δεν ανησυχώ, μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση », τονίζει ο Μόντι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: «Παίρνω μέρος στο ματς για να κερδίσω», δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Δεν ανησυχώ, μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση », τονίζει ο Μόντι

Στις Κάννες, όπου συμμετείχε σε οικονομικό φόρουμ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είπε στους συνεργάτες του ότι «δεν ανησυχώ διότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αφού σε μια Δημοκρατία αυτά συμβαίνουν», όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Πρέπει να καιροφυλακτούμε πάντα κατά της επανεμφάνισης κάθε μορφής εθνικισμού και λαϊκισμού, που μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει και στην Ευρώπη» είπε στην ομιλία του ο Μόντι.

Σε λίγη ώρα ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για μια διεξοδική ανάλυση της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση της κεντροδεξιάς να πάψει να στηρίζει την κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Στο μεταξύ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξεκίνησε ήδη την προεκλογική του εκστρατεία: «Παίρνω μέρος στο ματς για να κερδίσω, όχι για να πετύχω απλώς μια καλή επίδοση», δήλωσε από το Μιλάνο.

Ο Καβαλιέρε χαρακτήρισε και πάλι «ανεύθυνους» τους δικαστικούς, ενώ σε σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας από τον Μάριο Μόντι τους τελευταίους δώδεκα μήνες σημείωσε: «Επιδείξαμε μεγάλο αίσθημα ευθύνης και επί ένα χρόνο στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση τεχνοκρατών. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα μέτρα που δεν μας έπειθαν και επαναλαμβάναμε συνεχώς ότι η πολιτική λιτότητας σε μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται προκαλεί ζημιές. Ζημιές που τελικώς έγιναν».

Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι χαρακτήρισε με την σειρά του «ανεύθυνη» τη στάση του Μπερλουσκόνι και την απόφαση να αποχωρήσει το κόμμα Λαός της Ελευθερίας από την κυβερνητική πλειοψηφία, τη στιγμή μάλιστα που «επί τρία χρόνια η συντηρητική παράταξη αρνιόταν ότι είχε αρχίσει η οικονομική κρίση».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η πιθανότερη ημερομηνία για τη διάλυση της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης είναι η 15η Ιανουαρίου, ώστε, στο μεταξύ, να μπορέσουν να εγκριθούν ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 και κάποιοι άλλοι νόμοι, όπως εκείνος που θα επιτρέψει την συνέχιση της λειτουργίας Ilva, στον Τάραντα, όπου κινδυνεύουν να χαθούν 7.000 θέσεις εργασίας.

Οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στις 10 Μαρτίου του 2013 σε συνδυασμό, κατά πως φαίνεται, με τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου (Λομβαρδία) και της μικρής περιφέρειας Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ